Свет

Захарова објави дека Киев од почетокот на специјалната операција привлекол околу 7 илјади платеници

Захарова објави дека Киев од почетокот на специјалната операција привлекол околу 7 илјади платеници

Киевските власти привлекле околу 7 илјади платеници од 63 држави од почетокот на руската специјална операција во Украина. Ова го изјави официјалниот претставник на руското МНР Марија Захарова.

„Од почетокот на специјалната воена операција, режимот во Киев привлече во Украина, само според отворените податоци, околу 7 илјади странски платеници од 63 држави“, рече таа на брифингот.

Захарова нагласи и дека земјите од НАТО прават се за да ја одложат активната фаза на руската специјална операција во Украина.

Related posts

Leave a Comment