Македонија

ЗА УТРЕ ВО СКОПЈЕ НАЈАВЕН СЕМАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ ПРЕД СЕДИШТЕТО НА ЕУ ПОД МОТОТО НЕ ЗА ЕУТАНАЗИЈА НА МАКЕДОНИЈА

Нема опис за фотографијата.

За утре во 18 часот и 30 минути, пред седиштето на Еу во Скопје е најавен протест под мотото Не за ЕУтаназија на Република Македонија.

Организаторите ја посочуваат ЕУ како главен виновник за етноцидот врз македонците, бидејќи за влез во таа фашистичка творба, како што ја нарекуваат, се потпишаа сите срамни договори кои системски не бришат како нарос со своја традиција, култура, историја и идентитет.

Протестот е најавен и како почеток на разрешница на криминалниот акт од страна на власта која ја погази референдумската волја на македонскиот народ кој на 30ти септември јасно кажа не за ЕУ, не за НАТО и не за промена на името.

Related posts

Leave a Comment