Македонија

За утре во 19.00 часот, најавен голем протест против ковид мерките

Можно е да е слика од 2 луѓе, луѓе што стојат, надвор и текст кој вели „ココ 90 BpaTи mи JA cлo6oAaTa oHH NO MASKS MANDATES! cpywam Tиro NO VACCINE MANDATES! accinePass peжиmoT NO LOCKDOWNS! NO "NEW NORMAL"! FREEDOM!“

По дводневна пауза продолжуваат протестите против сегрегирачките ковид мерки на министерот за здравство Венко Филипче

Протестот е закажан во 19.00 часот пред собранието на Република Македонија. Од организацијата ни најувуваат дека на импровизираната говорница ќе говорат повеќе пријавени, меѓу кои се најдоа ДР. Слаџана Велков и Фармакологот Томче Ширков. Со тоа организаторите сакаат  да им овозможат на лица од медицината, стручно да ја образложат манипулацијата која се врши под плаштот на пандемијата со ковид.

Организаторите ги повикуваат сите слободољубиви граѓани, без оглед на националност, вероисповед, политичка припадност, да дојдат на протестот и да се приклучат на фронтот против ковид фашизмот.

Related posts

Leave a Comment