Македонија

Зоран Божиновски до Заев: Мајка ми да ја оставите на рајат!

Можно е да е слика од 2 луѓе

Новинарот Зоран Божиновски преку својата ФБ страница упати предупредување до премиерот Зоран Заев.

Испровоциран од вознемирувањето на неговата мајка од страна на полицајци од увр Куманово, Божиновски пишува:

Господине ЗОРАН ЗАЕВ, ова е до вас последна јавна опомена пред да дојдам во Муртино да се пријавам на престој за да ВРИШТИ ВАШАТА МАЈКА ДО НЕБО:

Пред некој ден, по ВАША НАРАЧКА, а испратени директно од вашето кумче Харам Хаџијата МУХАМЕД ЗЕКИРИ, на домашна адреса во Куманово кај МОЈАТА МАЈКА – ѕвонеле неписмени ЏАНДАРИ испратени божем да ме бараат, као божем не знаат дека сум во Битола, каде живеам веќе ТРИ ГОДИНИ, од 1 септември 2018 година! Мајка ми, жена на 74 години возраст, колекционерка на најтешки можни дијагнози, била известена од џандарите инструирани од вашето КУМЧЕ ЗЕКИРИ, дека требало да платам 600 евра затоа што не сум присутен на адресата во Куманово по лична карта.

Господине Заев, началникот на СВР Битола, СЛАВКО ЈОВАНОВСКИ, главен наркодилер во Битола и околината, јако добро знае на која адреса живеам во градот кој го храни со дрога, каде живеам во нерегистрирана брачна заедница со вашата БИВША блиска другарка Панда, во стан кој таа го доби од Македонија, а вие направивте неуспешен обид да и го одземете!

Господине Заев, немојте да ме предизвикувате со вознемирување на мојата мајка во Куманово и со закани кон неа, за некакви казни кои сте неспособни да ги ми ги наплатите, како што не успеавте на суд да ми наплатите 300.000 денари и каде направивте од себе будала, со помош на вашиот адвокат МИКИ ВУИЌ.

Сите писмени покани, дописи, пресуди, решенија, повици за рочишта на суд, мајка ми ги прима и ми ги предава, ама има и такви кои ми стигнуваат на адресата во Битола каде ПРИВРЕМЕНО живеам, бидејќи насилно сум донесен во Македонија каде според несреќен сплет на околности ВИЕ сте привремен премиер, до ваше заминување во притвор.

ВИ ВЕТУВАМ ЈАВНО ВАМ И НА КУМЧЕТО ЗЕКИРИ ДЕКА ПРИ ПРВОТО СЛЕДНОТО ЅВОНЕЊЕ ОД НЕПИСМЕН ЏАНДАР НА ВРАТА КАЈ МАЈКА МИ КОЈА Е ДОЛГОГОДИШЕН ДИЈАБЕТИЧАР, ШТО КАЈ НЕА ЌЕ ПРЕДИЗВИКА ЕНОРМНО ПОКАЧУВАЊЕ НА ШЕЌЕРОТ И СИЛНО ВОЗНЕМИРУВАЊЕ, НАПУШТАМ СВЕ И СЕ НАСТАНУВАМ ВО МУРТИНО, ШТО МАЈКА ВИ ЌЕ ЈА КРЕНЕ НА ПИШТЕЊЕ КАКВО НЕ Е ЧУЕНО ВО СЕЛОТО И ОКОЛИНАТА…

Вашиот роден брат ВИЦЕ ЗАЕВ има мој број на телефон, сите писмени џандари имаат мој број на телефон, Кривичниот суд Скопје има моја точна адреса во Битола, а наркодилерот Славко Јовановски, во слободно време началник на овдешната полиција од најдлабок сон да го разбудите ќе ви каже каде сум…
Мајка ми да ја оставите на рајат!

Related posts

Leave a Comment