Македонија

Зоран Димитровски : Мицкоски знае дека неможе да го промени уставот

Генералниот секретар на Демократски сојуз, Зоран Димитровски го обвини лидерот на ДПМНЕ,Христијан Мицкоски дека манипулира со граѓаните кога вели дека доколку има дво- третинско мнозинство во парламентот,ќе го промени уставот.

-Сите министри дадоа заклетва и потпишаа документ на кој стоеше Република Северна Македонија. Ова е се во функција на изборната кампања, Мицкоски морал да даде гаранции дека по избори мора да ги почитува меѓународните договори вклучувајќи го и Преспанскиот договор. Тој вели дека доколку има двотретинско мнозинство и бандетерово мнозинство ќе го промени Уставот, но знае дека тоа е невозможно од причина што албанските партии веќе се изјаснија дека нема да гласаат за нови уставни промени, вели Димитровски.

Related posts

Leave a Comment