Колумни

Зошто се се менува само Аљи е кинеска краљица и не мрда дваес години заедно со Амди? – Лидија Ѓорѓевиќ

 

Што стана со семејствата на загинатите во 2001-ва?Што стана со иселените македонци од Арачиново и од други места? Зошто загинатите немаат споменици, односно зошто им се искршени плочите на означените злосторствата? Зошто учесникот во тоа ни е заменик на претседателот и зошто опозицијата го намести?Зошто се се менува само Аљи е кинеска краљица и не мрда дваес години заедно со Амди? Зошто ги лажевте тупаците (мене не ) дека ќе влеземе у натото и у еуто ако смениме име? Кога цел народ ви кажа нејќе ни у еу ни у нато,а демек сте народни избраници? Зошто вемерето ни вика абе тоа е ралноста,а видоа која е реалноста на народот? Зошто ги осудивте луѓето на 18 години затвор, а нема никаков доказ дека направиле злодело?Зошто продадовте, раскрчмивте идентитет, историја, себеси?Зошто серете врз гробовите на вашите претци ? Зошто Гоце го дадовте ,Зошто зошто?????
Ај напраете си дилит и ДПНЕ и СДС! Неки нови клинци!

 

Лидија Ѓорѓевиќ

Related posts

Leave a Comment