Регион

ИВАН ПЕРНАР СКИНА ЗЕЛЕНА : Дали сметате дека е нормално цела земја да биде парализирана и ставена во карантин со месеци за некои баби и дедовци да живеат подолго за еден ден, една недела или еден месец?

Croatian MP Ivan Pernar delivers a warning speech on NATO ...

Поранешниот лидер на некогаш една од најсилните опозициски партии во Хрватска,  Жив Ѕид, Иван Пернар е активен на социјалните мрежи долги години, а со неговите често екстремни погледи привлекува големо внимание.

Овој антиглобалист, се  огласи и по повод пандемијата на коронавирус и предизвика голема бура со неговиот статус посветен на пензионерите.

– Ја разбирам вашата желба вашите предци да живеат што е можно подолго, но дали сметате дека е нормално цела земја да биде парализирана и ставена во карантин со месеци за некои баби и дедовци да живеат подолго за еден ден, една недела или еден месец? – запраша Пернар.

Со оваа изјава Иван Пернар, разбранува многу духови .

 

Related posts

Leave a Comment