Свет

ИГОР КИРИЛОВ: Америка е вмешана во креирање на корона вирусот

КОМПАНИЈАТА „Лавиринт Украина“ – изведувач на американската Агенција за меѓународен развој (УСАИД) – учествуваше во американски проекти за проучување на африканската свинска чума во Украина, изјави шефот на војската за радијациона, хемиска и биолошка заштита на руските Вооружени сили, генерал-полковник Игор Кирилов.

Главните детали презентирани од генералот Игор Кирилов:

– Од 2009 година УСАИД ја финансира програмата „Предвиди“ за проучување на нови корона вируси, фатени се лилјаци кои ги носат овие вируси, еден од изведувачите беше „Метабиота“, позната по воено-биолошките активности во Украина;

– Министерството за одбрана привлекува внимание на фактот дека во 2019 година – пред појавата на првите случаи на Ковид-19 – Американскиот институт „Хопкинс“ беше домаќин на вежбата „Настан-201“ за вежбање акции во контекст на епидемијата на досега непознатиот корона вирус;

– Имплементацијата на развојното сценарио за КОВИД-19 и итно откажување на програмата „Предвиди“ од страна на УСАИД укажуваат на намерна природа на пандемијата и вклучување на Соединетите Американски Држави од нејзиниот почеток, соопшти Министерството за одбрана.

– Министерството за одбрана потсети дека во мај 2022 година, професорот Џефри Сакс, водечки експерт во престижното медицинско списание „Лансет“, рече дека „вирусот корона е создаден вештачки и најверојатно со користење на американскиот напредок во биотехнологијата;

– Се чини дека и покрај постојаните напори за локализирање и изолирање на болните, пандемијата беше вештачки стимулирана со „воведување“ на нови варијанти на вирусот во одреден регион;
– Како дел од биолошката програма на Пентагон, компанијата „Labyrinth Global Helt“ ги проучуваше коронавирусите и мајмунските сипаници.

– „Лавиринт Украина“ учествуваше во проектите Ју-Пи-9 и Ју-Пи-10, при што се проучуваше ширењето на африканската свинска чума во Украина и Источна Европа;

– Специјалисти пронајдоа опиоидни дроги и супстанци од ефедрин на позициите што ги остави украинската армија;

– Министерството за одбрана на Руската Федерација ќе ги испрати резултатите од тестовите на крвта на украинските војници кои и се предале на руската армија до Истражниот комитет;

Генерал-полковник Игор Кирилов на денешниот брифинг зборуваше за работата на проучувањето на биолошките примероци на украинските војници кои доброволно го положиле оружјето.

Како што беше претходно наведено, во нивната крв беа пронајдени високи концентрации на антибиотици, како и имунолошки маркери кои укажуваат на контакт со предизвикувачките агенси на треската со бубрежен синдром и треска од Западен Нил, кои беа проучувани од Пентагон како дел од украинските проекти UP-4 и UP-8.

Посебно внимание треба да се посвети на фактите за откривање на наркотични дроги, вклучувајќи опиоидни дроги, како што се метадон, кодепсин, кодетерп, како и супстанците ефедрин, т-федрин и трифедрин, на позициите што ги остави украинската армија.

Синтетичката дрога метадон се користи во третманот на зависност од дрога како средство за супституциона терапија.

Руската армија потсетува дека во Германија за време на Втората светска војна, особено во периодот од 1943 до 1945 година, на воениот персонал им биле давани таблети первитин, дериват на амфетамин, со цел да се намали психо-емоционалниот товар, а тоа првенствено се однесувало на С.С. војници.

Овој препарат масовно го користеше и американската војска за време на војните во Кореја и Виетнам.

Несаканиот ефект на таквите лекови кои предизвикуваат зависност од дрога е, пред сè, прекумерната агресивност, што го објаснува прикажувањето на екстремна суровост кон цивилното население од страна на некои украински војници, како и гранатирањето на градовите во Донбас.

Земајќи ги предвид достапните информации за употребата на моќни стимуланси од страна на припадниците на вооружените сили на Украина, дојдовните примероци се проучуваат за присуство на оваа класа на соединенија. Нивните траги се чуваат долго време во човечки органи и ткива, на пример, во косата – до шест месеци.

Резултатите од анализите ќе бидат проследени до Истражниот комитет и ќе се користат како доказ во истрагата за воените злосторства извршени од режимот во Киев.

Пред неколку недели, за време на специјална воена операција, во населбата Рубежноје во ЛНР, во лабораторијата на медицинскиот центар „Фармбиотест“, која се наоѓа на адреса: ул. Почаевска, куќа 9, пронајдени се документи кои потврдуваат дека во Украина веќе неколку години се вршат истражувања во интерес на таканаречената „Голема фарма“.

Спроведени се клинички испитувања на нерегистрирани лекови со потенцијално сериозни несакани ефекти врз локалните жители.

Експерти од Министерството за одбрана на Руската Федерација извршија увид во просториите на споменатиот центар, кој е задолжен за клинички испитувања на лекови на волонтери. Тие пронајдоа докази дека западните клиенти редовно го посетуваат Farmbiotest и се примени во сите фази од процесот на истражување. За погодност на нивната работа, натписите на опремата, имињата на кабинетите и работната документација се дуплираат на англиски јазик.

За да се избегнат ризиците за репутацијата и правните трошоци во случај на неуспешни испитувања на нови лекови, американски и европски компании спроведоа клинички испитувања на граѓани на Украина.

– На жителите на Рубежно за минимална надокнада се тестирале нерегистрирани лекови, што произлегува од документите пронајдени во градот.

Related posts

Leave a Comment