Свет

Израелските сили го нападнаа палестинскиот штаб за безбедност во Наблус

 

 Израелските одбранбени сили (ИДФ), извршиле напад врз палестинскиот штаб за безбедност во западниот брег на градот Наблус вчера.

Според палестинското Министерство за надворешни работи, израелските сили го нападнале штабот за безбедност во зори, ранувајќи еден војник кој бил присутен во зградата.

Палестинското Министерство за надворешни работи го критикуваше нападот на израелските одбранбени сили, обвинувајќи ги за предизвикување на политички хаос.

“Израел се обидува да создаде небезбедност и политички хаос на палестинките територии со цел да создаде атмосфера за прифаќање на мировниот план на САД, познат како” договор на векот “, се вели во соопштението на министерството.

Ибрахим Рамадан, гувернерот на Наблус, рече дека израелските војници го нападнале палестинскиот штаб за безбедност, блокирајќи ја зградата од три страни пред да отворат оган.

Related posts

Leave a Comment