Свет

Иран ја отфрли понудата од ЕУ: Не ни треба вашиот заем од 15 милијарди американски долари

 

ТЕХЕРАН – Иран ја отфрли понудата за заем од 15 милијарди американски долари од европските земји, со цел да се заштити економијата од санкциите што ги воведоа САД.

Веста дојде веднаш откако висок официјален претставник изјави дека Иран би можел да се согласи на сличен договор со европските сили.

„Иран го отфрли заемот од 15 милијарди американски долари, понуден од ЕУ“, објави иранската телевизија Прес на англиски јазик без да даде детали.

Related posts

Leave a Comment