Свет

Истражниот комитет на Русија објави видео од претресите во случајот со убиството на Дарија Дугина

Истражниот комитет објави видео од претресите во случајот со убиството на Дарија Дугина

Истражниот комитет на Русија објави снимка од претресите во кривичното дело за убиството на новинарката и политиколог Дарја Дугина.

Да потсетиме дека убиството на девојчето било извршено вечерта на 20 август, кога таа се враќала од фестивалот Традиција во близина на Москва. На раскрсницата на автопатите Можајскоје и Звенигородскоје, автомобилот со Дугина експлодирал. Веќе е утврдено дека под возачкото седиште била поставена експлозивна направа. Дугина починала на лице место.

Украинската државјанка Наталија Вовк е осомничена за убиството на девојчето. Познато е дека изнајмила стан во куќата во која живеела новинарката за набљудување. Вовк изнајмила и гаража. 

„Истрагата врши претрес во овој стан со цел да се пронајдат предмети релевантни за истрагата, претражена е и гаража која Вовк ја изнајмила,“ , соопштија од Истражниот комитет.

Истражниот комитет планира да ја стави Вовк на потерница, а се утврдуваат и други лица кои би можеле да бидат инволвирани во ова кривично дело.

 

 

Related posts

Leave a Comment