Свет

КАДИРОВ: Ни требаат стотици илјади доброволци, Украина е само име, се бориме против НАТО!

Русија не се противи на Украина, туку на НАТО, па затоа во специјалната операција треба да има стотици илјади доброволци, изјави шефот на Чеченија Рамзан Кадиров.

„Ги повикувам доброволците во нашата република, ќе се создадат сите услови. Украина е само име, НАТО се бори против Русија, издвојува милијарди, оружје, нејзините специјални сили. Ги видовме, уништивме, така треба да биде, стотици илјади доброволци. Да се ​​биде доброволец е најголемата награда, никој не го повикува, тој сам излегува, сам стануваа да ја брани својата татковина“, рече Кадиров.

 

 

Related posts

Leave a Comment