Култура Македонија

Казни за вработените во Македонската Опера и Балет кои ќе хранат мачки

Директорот на МОБ(институција која северџаните ја прекрстија во НОБ),Васо Ристов издаде апсурдно соопштение до вработените во таа установа во кое се забранува харанење на уличните мачки.Во соопштението на Ристов стои дека  „строго се забранува хранење на мачките што шетаат низ објектот на НОБ“ и се додава дека за „непочитување на забраната вработените ќе одговараат дисциплински, додека, пак, за хонораците ќе се преиспитува неопходноста од натамошен ангажаман“

Во соопштението исто така се образложува дека наводно со ваквата забрана ќе се придонесело за подобрување на хигиенската состојба во објектот.

Loading...

Related posts

Leave a Comment