Мистерии

КАКО РОКФЕЛЕРИ ЈА ЗАПОЧНАЛЕ ФАРМАЦЕВСКАТА ИНКВИЗИЦИЈА И НИВНАТА ПОВРЗАНОСТ СО ЛАБОРАТОРИЈАТА ВО ВУХАН

ДЕМОНИТЕ ВО ФИЛАНТРОПСКА КОЖА И ВОЈНАТА ПРОТИВ ПРИРОДНИТЕ ЛЕКОВИ?

Постојат луѓе што сеуште немаат појма во кој свет живеат и секако би ве гледале како лудак доколку им говорите за лековитите својства на билките или било која друга холистичка пракса од денешен агол гледано за алтернативната медицина на нашите предци. Овој текст пред се важи за учените луѓе со универзитетски дипломи од познатите колеџи а не за обичниот народ.

Западната медицина има некои добри точки, одлична е во некои хитни случаи, но мислам дека е крајно време луѓето да сватат дека денешната mainstream медицина (западна медицина или алопатија) со нагласување на лековите, зрачењето и хирургија по секоја цена, и уште повеќе лекови, го има својот темел во идеите на социјалните-паразити како што е кланот на Рокфелери.

Кланот на Рокфелери се една од филијалата на талмудо-јудејскиот (ционистички) паразитски апарат на темната аристократија. Овие црни-кабалисти што ги држат ннишките на системот и конкретно за нивната суптилна суштина многу добро ни објаснил  Др. Рудолф Штајнер.

Рудолф Штајнер (германски: Rudolf Steiner; 25 февруари 1861 – 30 март 1925) – австриски филозоф, книжевен научник, просветен деец, уметник, драмски писател, и езотеричар. Тој е основач на антропозофијата, валдорфското образование, биодинамичкото земјоделство, како и на антропозофската медицина. Штајнер во својата книга “Ахриманска Измама“, 1919, Цирих, многу добро ни ги открива деталите на борбата помеѓу луѓето со човечка душа и архонтите во човечко тело.

93526467_10218703573754045_6091484122289537024_n

Вилјам Авери “Devil Bill” Рокфелер Сениор

Вилјам Авери “Devil Bill” Рокфелер Сениор (Ноември 13, 1810 – Maј 11, 1906) бил Американски бизнисмен кој работел под прекарот како Др. Вилјам Левингстон. Чим е присутно името Леви (Левингстон) одма треба да се има на ум дека станува збор за кастата на Левитите (темните кабалисти).

Тој службено бил дрводелец, билкар и продавач. Работел и како како продавач-трговец кој се идентификувал себеси како “ботанички лекар” и продавал еликсири замислете. Тој бил познат како купувач и продавач на коњи, а исто така бил познат по тоа што во еден момент купил товарен багаж на сол во Сиракуза. Шпекулациите за земјиштето биле уште еден вид на неговиот бизнис, а продажбата на еликсири служела за да го задржи протокот на пари и да му помогне во извидништвото на земните договори. Тој им позајмил пари на земјоделците со лихва од дванаесет проценти, но се обидел да им позајми на земјоделците кои не можеле да платат за да ги затворат и да им ги земе фармите. Класичен паразитски манипулатор. Двајца од неговите синови биле основачите на “Стандард Оил” паразитите Џон Дејвисон Рокфелер Ср. И Вилијам Евери Рокфелер Џуниор.

Да видиме сега како неговите потомци го разработеиле паразитскиот систем до совршенство….

Слично како и било што друго, политиката и парите се користени за рушење на човечката спознаја и да се прегрне она што е лошо за здравјето. Се е почнато со еден “великодушен филантроп” по име Џон. Д. Рокфелер (1839. – 1937.) кој како што знаете бил нафтен магнат, монополист, банкар и секако еден од првите милјардери. До крајот на 20-ти век тој контролирал 90% од сите рафинерии на нафта во САД преку нафтената компанија Standard Oil, која подоцна е “разбиена” и постанала Chevron, Exxon, Mobil, Shell итн…

https___blogs-images.forbes.com_carlodonnell_files_2014_07_640px-rockefellers-e1405094454392.png

Околу 1900 година, научниците ги откриле и “петрохемикалиите” и способноста за создавање на разни врсти на хемикалии од нафта. На пример, првата пластика – позната како бакелит – направена е од нафта 1907 година. Научниците откриле разни витамини од кои многу фармацевски лекови можат да се направат од нафта. Ова било фантастична прилика за паразитите од овој калибар како Рокфелер кој видел можност за монополизирање на природата исто како нафтата, хемиската и медицинската индустрија! Најдобрата работа околу петрохемијата било што се можело да се патентира и да се продава со добра заработка. Но, тука бил еден поголем проблем за планот на социјалниот-паразит Рокфелер и за медицинската индустрија: природните лекови биле многу популарни во Америка во тоа време. Речиси половина од лекарите и медицинските факултети во САД ја практикувале холистичката медицина, користејќи знаење од Европа и од Индјанците. Паразитот Рокфелер, морал да открие начин да се реши од својата најголема конкуренција. Затоа ја употребил класичната драконска стратегија “проблем-реакција-решение”. Тоа значи дека тој создал проблем и сериозна пропаганда и ги уплашил луѓето, а потоа понудил (однапред испланирано) решение…..Во следните текстови би дал конкретни примери и пропагандни филмови или реклами.

2974489_v0

Џон Д. Рокфелер

Го повикал својот пријател Андру Карниџ – уште еден плутократ кој заработувал пари од монополизираната индустрија за челик – кој го осмислил целиот понатамошен план.Од престижната Фондација Карнеџ испратен е човек по име Абрахам Флекснер да патува по земајта и да ги известува за статусот на медицинските факултети и болници ширум земјата. Тоа довело да Флексенеровите извештаи, кои ја создале модерната медицина каква што ја познаваме денеска. Непотребно е да се каже, во извештајот се зборувало за потребата за реструктуирање и централизација на нашите медицински установи. Врз основа на овој извештај, повеќе од половина од сите медицински факултети биле наскоро затворени. Хомеопатијата и природните лекови биле насило и со пропаганда исмеани и демонизирани, а лекарите биле затворени.

За да им помогне со транзицијата и да го смени мислењето на другите доктори и научници, Рокфелер донирал повеќе од 100 милиони долари во колеџи, болници и воспоставена е филантропската фронтална група наречена “General Education Board” (GEB).” (ГЕБ). Ова ви е класичен паразитски пристап до сржта на науката. За многу кратко време, универзитетските факултети биле избалансирани и хомогенизирани. Сите ученици го учеле истото, а темелот на медицината постанал со употребата на патентираните лекови. Научниците добивале огромна финансиска поддршка за изучување на растенијата од кои се лечеле многу болести, но нивната цел сега веќе била да се утврди кои хемикалии се присутни во нив за да бидат ефективни, за да потоа се создаде слична хемиска компонента- но не и идентична, во лабораторија, која може да биде патентирана.

Таблетите и аповите за болести станале мантра за модерната медицина. Значи, денеска, односно 100 години подоцна, факултетите не знаат ништо за придобивките од исхраната или лекувањето на растенијата или холистичките практики. Имаме едно цело општество кое е уништено од страна на корпорации кои работат по својот демонски план….

rockefeller-brothers.jpg

 

David Rockefeller, Sr.

Дејвид Рокфелер

Најпознатата фраза на истражувачкото новинарство „Следете ги парите“ е дериват на американскиот сценарист Вилијам Голдман во култниот филм „Сите луѓе на претседателот“. Кога зборуваме за врските Западна и Источна, тогаш подобар термин веројатно би бил „Следете го Ротшилд“. Во својата книга Мемоари, Дејвид Рокфелер na 405 страна експлицитно изјавува:

Некои луѓе веруваат дека ние претставуваме таен кабал што работи против американските интереси, нарекувајќи го моето семејство и мене„ интернационалисти “кои заговоруваат за изградба на интегрирана глобална политичка и економска светска влада. Ако ова се обвиненијата, јас сум виновен и горд сум на тоа “.

94489896_10218773982234213_1044961780725448704_o

Америка троши 15 отсто од БДП за здравствена заштита, што треба да се нарече како “болничка нега”. Не се фокусира на третманот, туку само на симптомите, создавајќи такви повторувачки пациенти, односно зомби клиентела. Не постои лек за рак, дијабетис, аутизам, астма, па дури и грип, освен во природата. Затоа толку многу болести се појавија во последнице 20 години. Нови и сериозни опасни болести кои се дефакто последица на 100 години експериментирање со човечкото битије….

Зошто би имало вистински лек? Ова е систем измислен од олигарси и плутократи, а не од лекари. Што се однесува до ракот, о, да, светски познатото Американско здружение за Рак било исто така основанo од никој друг него Рокфелер во 1913 година.

UAMS Auxiliary-Volunteer

Кој стои позади Бил Гејтс и Светската Здравствена Организација? 

Како инспирација и влијание за фондацијата, Гејтс дава заслуга на Рокфелер, со кого се има сретнато во неколку наврати, заедно со неговиот татко. Хуманитарната работа на семејството е во голем дел слична со фокусот на семејството Рокфелер. Ова е најочигледно во нивните обиди да решат глобални проблеми кои владите и другите организации ширум светот ги игнорираат.

Во 2007 година, Бил и Мелинда Гејтс биле прогласени за вторите најдарежливи филантрописти во Америка, со донации во вкупна вредност од преку 28 милијарди долари. Парот во повеќе наврати има изјавено дека планираат да донираат 95 проценти од нивното богатство во добротворни цели.

92011365_10218581573544116_4625461486079180800_n

92778180_10218635988424454_5975068325061853184_n

ДАЛИ ОВОЈ КЛАН Е ИСТО ТАКА ПОВРЗАН СО ВУХАН, КИНА И КОНКРЕТНО СО ТЕХНОЛОШКИОТ РАЗВОЈ? 

Ова е Николас Рокфелер во Кина два месеци пред 9/11 нападите 2001 година врз САД. Николас Рокфелер бил партнер во GlobalAgora-China која беше првата компанија што донесе безжични трансакции во Кина. GlobalAgora беше првата  технолошка компанија од САД што знапочнала со работа во Народната Република. Таткото и дедото на Николас Рокфелер имаат блиски врски со највисоките официјални претставници во кинеската влада во Пекинг, што му овозможило за лансирањето на технолошката платформа „Глобал Агора“ во партнерство со кинеската централна влада која во дел исто така е под влијание на Deep Cabal State. Таткото на Николас Рокфелер предавал на Универзитетот во Пекинг во 1960-тите, тоа било кога Николас Рокфелер првпат го посетил и живеел во Кина како  тинејџер.

91439386_10218530604069911_7549174650794672128_n

GlobalAgora ја стартувала првата оперативна WAP безжична трансакциска платформа во Народна Република Кина. Ова е првата техно-компанија од САД со седиште во Кина. ГлобалАгора-Кина се помирила со партнерството помеѓу Ник Матцоркис и Николас Рокфелер со кинеската централна власт, контролирана од  Wuhan Department Store Group..

Неговата практика за хартии од вредност вклучува судски спорови пред Врховниот суд на Соединетите држави и голем број на неговите трансакции се прикажани во водечките магазини. Тој е член на Советот за надворешни односи, Меѓународниот институт за стратешки студии, Советодавниот одбор на RAND, Пацифичкиот совет за меѓународна политика, Комитетот за односи со странство во Лос Анџелес, Западниот центар за правда и служел како учесник на Светскиот економски форум и Институтот во Аспен. Тој е член на Одборот на посетители на правните училишта на Универзитетот во Орегон и универзитетот „Пепердин“ и е активен во работите на својата alma mater универзитет Јеил. Тој до неодамна гопретседаваше панелот пред Обединетите нации за е-трговија и е коавтор на „Економска стратегија и национална безбедност“. Воведувањето на 5G мрежата и те како е поврзана со овие социјална паразити, која меѓудругото има за цел екстремно брз интернет кој ќе им биде од голема корист на овие банкарски глобалисти за експресното извршување на трансакциите што ќе им даде  огромна предност во манипулациите, слично како што Ротшилд успеал да изманипулира со транскациите за време на војната помеѓу Англија и Франција……

Од сето ова погоре прикажно за Николас Рокфелер можеме да добиеме увид дека овој паразит е длабоко вкоренет во речиси сите социјални и културни сегменти во општеството.

91793795_10218535216385216_9149748179913146368_n

Теоријата на Заговор е само една измилица на ЦИА агентурата, поточно на еден литвански ционист во 50-ти со цел да се покријат сите нивни мрачни дејствија. Значи таа теорија е всушност нивна Теорија на Изговор, и генерално со исклучок на разни будалаштини, све оди во тој правец. Мислам доволно е да прочитате нешто од Талмудот и целата оваа приказна црно на бело е опишана во овие нивни религиозни и “свети” книги.

Ај да видиме сега што му рекол Николас Рокфелер на Арон Русо во врска со чипрањето на популацијата? Инаку набрго по ова видео, Арон Русо мистрериозно умира и најверојатно е убиен по налог на овие семејства.

Eвроазиската Тајна е еден клуч за разбирање на светските настани (еве ви линк за спуштењe на ова брошурче од 20-тина страни на познатиот Мехмет Сабехедин:

https://www.ivantic.info/Ostale_knj…/…/Euroazijska_tajna.pdf

Како луѓето со човечка душа се обидувале и се обидуваат да ја остварат Евроазиската заедница, и како бездушните ентитети предводени од језутско-масонското-банкарското “црно братство” на тој план им попречуваат. Мистичниот анархизам на слободниот живот за душата и од душата ја представува во целина вистинската друштвено-политичка замисла на Евроазија. Тука се воочува архетипскиот мотив во неговиот современ облик: Голем број култури на современата емпириска, плутократска, западна цивилизација е спротиставена на евроазиската мистична култура и предаденост на Боженственото. Во окултистичката терминологја тоа се разбира како конфликтот помеѓу од една страна “шамбалското” a од друга “атланското” цивилизациско влијание. Братството на Поларната Светлост се соочува со Братството на Сенките, а нивната битка е манифестација на вековната војна помеѓу нивните агенти, носителите на светлина и носителите на мракот…

Рудолф Штајнер исто така нам ни открива детали за борбата помеѓу луѓето со човечка душа и нелуѓето….
линк за спуштање:

https://www.ivantic.info/…/Buducnost%20istocnoslovenskih%20…

Ми се чини дека после сето ова ќе добиете една кристално јасна слика за она што ни следи и што ни се спрема. Овој текст има за цел да не припреми и да не зближи уште повеќе како колектив каде решетилно би му се спротиставиле  на паразитскиот систем на глобал-сатанистите….

Адам Волинец

Фотографија на Adam Volynets.

Related posts

Leave a Comment