Свет

„Кина не е непријател на САД, вирусот е“

Getty Images / Базен

Претседателите на САД и Кинa одржуваа блиски контакти и ги споредуваа нивните белешки за коронавирусот, изјави кинескиот амбасадор во Велика Британија Лиу Сјаоминг

Претходно оваа недела американскиот претседател рече дека не е задоволен од Кина затоа што  можела да го спречи коронавирусот на самиот почеток, но не го сторила тоа.

„Би сакал Американците да знаат дека Кина не е непријател на Соединетите држави“, рече амбасадорот Лиу за време на гостувањето во емисијата Хардток, на познатиот британски новинар, Стефан Сакура

.„Непријател на САД е овој вирус и Американците треба да ја изберат вистинската цел“, истакна Ли

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!