Свет

Кинески трупи, наводно, забележани во Венецуела

 

Кинеските трупи, наводно, биле забележани во Венецуела неодамна, објави Conflicts News Worldwide во неделата. Според Conflicts News Worldwide  , кинеските трупи биле забележани во регионот Фуерте Тиуна во Венецуела.

Conflicts News Worldwide додаде дека некои извештаи тврдат дека овие војници биле на образовна размена меѓу кинеските и венецуелските специјални сили.

Кинеската влада тврди дека не испратила никакви сили во Венецуела за да ја бранат земјата или да учествува во каква било воена акција.

Кина и Венецуела одржуваат блиски врски, што се однесува до економската и политичката соработка.

 

 

Related posts

Leave a Comment