Занимливости

Кијану Ривс: Живееме во Матрикс кој е холографски универзум проектиран од оние кои сакаат да нè контролираат

Се води војна што ќе ја обликува иднината на човечкото постоење и светот што ќе го оставиме за нашите деца, според Кијану Ривс, кој вели дека е „тивок оптимист“ за иднината, затоа што „човештвото покажува знаци на ослободување од матрицата „

„Човечката раса беше поробена илјадници години“  , рече Кијану Ривс за време на снимањето во пустината Мохаве, објаснувајќи дека  „бевме во ментален затвор од страна на мрачните елити и тајните друштва кои направија се што е можно за да нè потиснат и да не спречат да го достигнеме нашиот потенцијал. „

Но, sвездата на Спид, Џон Вик или Матрикс, кој снимаше сцени за реклами на Супер Боул, вели дека „матрицата“ од реалниот свет почнува да пука.

Објаснувајќи дека проучувал антички текстови, вклучувајќи ги Веданта и Упанишадите и учејќи за природата на реалноста, Киану рече: „Да, се разбира, има многу луѓе кои ги интересира само да бидат во чекор со Кардашијанс, но е разбуден значаен дел од населението. „

„Најважно е што сега се води војна помеѓу нашите врховни учители и оние кои сакаат да нè ослободат.“ 

Што всушност е матрицата?

Кијану Ривс вели дека матрицата е холографски универзум проектиран од оние кои сакаат да нè контролираат. Човештвото е потиснато и контролирано на овој начин со милениуми. Ние веруваме дека е реален, но во реалноста тоа е само филм што се репродуцира во колективната свест, кој се претставува себеси како „реалност“.

Кијану Ривс не е сам во верувањето дека човештвото живее во „матрица“ илјадници години.

Некои од најбогатите и највлијателните луѓе во светот се убедени дека живееме во компјутерска симулација. Најмалку двајца технолошки милијардери од Силиконската долина инвестираат пари во напорите да ги извлечат луѓето од симулацијата во која тие мислат дека живееме. 

Илон Маск верува дека шансите да не живееме во компјутерска симулација слична на матрица се „милијарди на еден“. Еве подолу интервју, на англиски јазик, во кое тој зборува за оваа тема.

 

„Многу луѓе во Силиконската долина станаа опседнати со симулациската хипотеза, аргументот дека она што го доживуваме како реалност е всушност направено во компјутер“, пишува Тад Френд од „Њујоркер“. „Двајца технолошки милијардери отидоа толку далеку што тајно вклучија научници да работат на извлекување од симулацијата“

Но, Кијану Ривс верува дека момците во Силиконската долина имаат нешто погрешно во обидите за ослободување од матрицата. Тој има совет за технолошките милијардери.

„Вратете ги паричниците во џебовите. Ова нема никаква врска со пари или компјутери. Тоа е духовна промена што мора да се случи, а не компјутерски „хак“. „

Според Киану, таа духовна промена се одвива. Луѓето се уморни од непотребни војни, тоталитарно лидерство и авторитарна контрола. Луѓето се будат за она што е навистина важно во животот. 

„Мислам дека луѓето беа навистина исплашени од крајот на светот, знаете, неодамна. Само што почувствував дека работите излегоа од контрола. Ја изгубивме сета надеж дека ќе можеме да се спасиме од мрачните сили на светот. Но, само отворете ги очите една минута и погледнете наоколу што се случува. Неверојатно е. Луѓето како Трамп го креваат превезот во неверојатна мрежа на меѓусебно поврзани манипулации. „

„На некој начин, тоа му овозможува на човештвото да се разбуди од летаргијата и да види дека истите неколку луѓе, истите тајни друштва, Новиот светски поредок, активно ги контролираат нашите животи и ја потиснуваат нашата вистинска способност“.

„Време е да ја повратиме нашата бесконечна моќ и да ги отвориме вратите на менталниот затвор кој нè мотивираше да се изградиме себеси. Не е лесно да се направи, но време е да се зачекори во светлината на слободата. „

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Related posts

Leave a Comment