ФБ Статуси

КЛИМЕ НОВЕСКИ : Се прашувам, каков е тој среќен договор кој баш нам, како единствен претставник на европскиот континент ни го понудија Кил Бил анд Д‘ Генг?

On Bill Gates' refusal to vaccinate his children: | National ...

Денес прочитав две вести кои се случиле лани и преклани а за кои не сум знаел, а мислам и дека многу не знаат.

Имено, во 2018 година, од страна на дотичен проект на фондацијата на Бил и Мелинда Гејтс за донација на деветовалентна вакцина против ХПВ, а кој проект се спроведува преку „Канцер институтот од Америка“, се избрале 5 земји во светот (по една од секој континент), на кои им е понуден некаков „договор за ДОБИВАЊЕ на вакцината“. И замислете, од цела Европа, стрелката на тркалото на среќата застанала на Македонија. Значи нам, ни се паднал к‘сметот да добиеме вакцини против ХПВ. (За ова во веста од „Сакам да Кажам“ од 31.01.2018, на линкот споделен во оваа објава ).
Понатаму, читам на вест од „Канал 5“ со датум од 21.05.2019, (линк во прв коментар на оваа објава) дека договорот е потпишан. Се обидов да дојдам до подетални информации за овој договор од лице заинтересирано за случајот, но ми одговори дека засега не може да се дојде до детали од договорот. Она што може да се прочита како кратка објава за потпишувањето на договорот пренесно на „Канал 5“ е само нафрлана терминологија на куп и ништо повеќе.
И сега замислете што несреќа ги збра сите тие европски земји кои немаа к‘смет да ги посочи тркалото на среќата на Кил Бил – расчистија со епидемијата на Ковид-19. А кај нас, к‘сметлиите, на кои застана стрелката на тркалото на среќата, бучи вирусот на сред лето како да е зима. Па се прашувам, каков е тој среќен договор кој баш нам, како единствен претставник на европскиот континент ни го понудија Кил Бил анд Д‘ Генг? Дали можеби има некоја клаузула која дозволува дополнително „подарување“ и на други вакцини, зависно од „среќните“ вирусни околности? Не знам. Но не верувам во шарени приказни, дека кај нас се разбучи вирусот затоа што не сме дисциплинирани, а на цел Балкан вирусот станува историја затоа што останатите (бугари, романци, албанци, срби, босанци и.т.н.) се подисциплинирани од нас.
Како и да е, време е тој договор да го видиме јавно.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!