Разно

Кои компании користат преработени човечки фетуси во нивната храна?

Биотехнолошката компанија од Калифорнија, наречена Senomyx, е специјализирана за развој на ароми за храна користејќи абортирани ембрионални клетки за производство на хемикалии за храна.  Истражувањата на Senomyx  во користењето на “HEK-293” ги користеле човечките фетални клетки како подобрувач на вкус, беше објавено во 2002 година,  по што   беа  поднесени неколку патенти  . Дополнително, оваа компанија соработува со бројни производители на преработени производи, вклучувајќи ги : Крафт, Пепси Ко и Нестле.

Преработената храна не е единствениот скриен извор на адитиви направени со користење на абортирано човечко фетално ткиво – многу таканаречени “козметички производи” и вакцини се исто така натоварени со абортирани адитиви од дози од бебешко ткиво. Според EndAllDisease.com, Неокутис “убавина” производи и креми против брчки се направени од абортирани машки фетусни клетки собрани по 14-неделен гестациски период.

Многу вакцини, вклучувајќи ги вакцините MMR II од Merck & Co. за сипаници, заушки и рубеола, како и ProQuad (Merck), Varivax (Merck), Pentacel (Sanofi Pasteur) и Havrix (GlaxoSmithKline), исто така содржат деривати на абортирани човечки бебиња.

Сенаторот од Оклахома, Ралф Кратки,  на почетокот на 2012 година воведе легислатива за да се забрани нормализирањето на широко распространетиот канибализам, но оваа монструозна дејност сепак продолжува и до ден-денес. Единствениот начин вистински да се спречи тоа е луѓето  да престанат да ги поддржуваат компаниите што прават луѓето да ги јадат сопствените мртви бебиња.

Деби Виндриг, од  групата Деца на Бога за живот:

“Она што не и го кажуваат на јавноста е дека тие  користат HEK 293 – човечки ембрионски бубрежни клетки земени од  насилно абортирано бебе за да ги произведат овие рецептори.

Точно истите хемикалии кои го подобруваат вкусот може исто толку лесно да се произведуваат со клетки од животни или инсекти, но сепак тие избираат да користат клетки од абортирани бебиња.

Бојкотирање Канибализам: Храна што содржи мртви фетусни клетки

Секој пат кога јадеме од било кој извор на храна наведени подолу ( го јадеме месото и крвта на друго чувствено битие), учествуваме во сатански ритуал. Време да се каже “не”, никогаш не купувајќи производи направени со мртви бебиња повторно. Следниве производи се произведени со користење на абортирани фетални клетки:

PEPSI BEVERAGES :
– Сите безалкохолни пијалоци на “Пепси”
– Sierra Mist – безалкохолни пијалаци
– Mountain Dew – безалкохолни пијалаци
– Mug root -Пиво и безалкохолни пијалаци
–  No Fear-пијалоци
– Ocean Spray – пијалаци
– Seattle’s Best Coffee
– Tazo beverages
– AMP Energy beverages
– Aquafina water
– Aquafina flavored beverages
– DoubleShot energy beverages
– Frappuccino beverages
– Lipton tea and other beverages
– Propel beverages
– SoBe beverages
– Gatorade beverages
– Fiesta Miranda beverages
– Tropicana juices and beverages

ПРОИЗВОДИ ЗА

– All coffee creamers – Сите кремови за кафе
– Maggi Brand- инстант супи, бујонски коцки, кечапи, сосови, зачини, инстантни тестенини

KRAFT – CADBURY ADAMS ПРОИЗВОДИ :
– Black Jack – гуми за џвакање
– Bubbaloo – гума за џвакање
– Bubblicious – гуми за џвакање
– Chiclets
– Клорец
– Dentyne
– Freshen Up – гуми за џвакање
– Sour Cherry Gum (Limited)
– Sour Apple Gum (Limited)
– Stride
– Trident

CADBURY ADAMS Бонбони: 
– Sour Cherry Blasters
– Fruit Mania
– Bassett’s Liquorice All sorts
– Maynards Wine Gum
– Swedish Fish
– Swedish Berries
– Juicy Squirts
– Original Gummies
– Fuzzy Peach
– Sour Chillers
– Sour Patch Kids
– Mini Fruit Gums
– Certs breath mints
– Halls Cough Drops

NEOCUTIS “BEAUTY” PRODUCTS:

Неокутис користи абортирани машки бели крвни клетки по 14-неделен гестациски период во нивните креми против брчки. Следниве креми што ги продаваат содржат прекинати фетални клетки, но ние треба да ги бојкотираме сите нивни производи.
-Био-гел Prevedem Journee-
Био-серум лумиер-
Био реставративен крем за кожа

ВАКЦИНИ :
-MMR II (Merck)
-ProQuad (MMR + Chickenpox — Merck)
-Varivax (Chickenpox — Merck)
-Pentacel (Polio + DTaP + HiB — Sanofi Pasteur)
-Vaqta (Hepatitis-A — Merck)
-Havrix (Hepatitis-A — Glaxo SmithKline)
-Twinrix (Hepatitis-A and B combo — Glaxo)
-Zostavax (Shingles — Merck)
-Imovax (Rabies — Sanofi Pasteur)

ДРУГИ ЛЕКОВИ: 
-Pulmozyme (Cystic Fibrosis — Genetech)
-Enbrel (Rheumatoid Arthritis — Amgen)

https://www.youtube.com/watch?v=gKtDeKbaMcQ&feature=youtu.be

Related posts