Свет

Константин Гаврилов, ја предупреди Велика Британија дека Русија следниот пат ќе фрла бомби врз целта

Глава делегации в Вене призвал НАТО определиться с отношением к России ::  Политика :: РБК

Шефот на руската делегација на преговорите за безбедност и контрола на вооружувањето во Виена, Константин Гаврилов, ја предупреди Велика Британија дека Русија следниот пат ќе фрла бомби врз целта, наместо да испукува предупредувачки истрели кон британскиот разурнувач „ХМС Дефендер“ кој заплови во водите на Црното море .

“Невозможно е да се скрие огорченоста од објавата на британското Министерство за одбрана, во кое се наведува дека уништувачот наводно случајно поминал низ украинските територијални води. Јас мора да го предупредам поранешниот” морски владетел “дека следниот пат, ако го повторат ова , бомбите ќе паѓаат не покрај, туку кон целта “, рече Гаврилов во средата, пренесува Taсс.

Руското Министерство за одбрана во средата соопшти дека ЦрнотМорската влада и Федералната поморска гранична контрола „го запреле упадот на британскиот брод„ ХМС Дефендер “на руска територија во близина на Крим“.

Се наведува дека британскиот разурнувач влегол три километри во руските територијални води , а крајбрежниот брод испукал предупредувачки истрел, откако Сухој-24М фрлил неколку бомби покрај разурнувачот, кој потоа ја напуштил руската територија.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!