Свет

Коруптивна бомба од Министерката за здравство на Шпанија, Каролина Дариас: Ќе има вакцинирање секоја година, Шпанија веќе потпиша договор со„ Фајзер “и„ Модерна “за испорака на вакцини за 2022 и 2023 година(ВИДЕО)

Шпанската министерка за здравство во петокот изјави дека нејзината влада одлучила да администрира „трета вакцина за зајакнување“ против Ковид-19 и потенцијално уште повеќе вакцинации во наредните години.

Каролина Даријас верува дека 2021 година нема да означи крај на вакцинациите „Ковид-19“ во земјата, пренесуваат Шпанските медиуми.

Со тоа таа дефакто признава дека нејзината влада е директно подредена на светската фармакомафија, која не почитувајчи ги стандардите за безбедност и евентуални несакани појави на вакцините кои ги произведува, за неколку години однапред веќе ги наметнала во агендите на голем број држави.

На прашањето од шпанското радио Онда Церо, дали е потребно да се продолжи со вакцинирањето покрај двете дози, таа одговори дека „сè укажува“ на трета вакцина и потенцијално по една секоја наредна година.

„Се чини дека сè укажува на тоа дека ќе биде потребно да се прими трета вакцина…„ или зајакнувач, како што се нарекува “, објасни Даријас.

„Всушност, Шпанија веќе потпиша договор со„ Фајзер “и„ Модерна “за испорака на вакцини за 2022 и 2023 година“, зделки во вредност од 4 милијарди евра.

Даријас додаде дека „она што треба да се утврди е кога“, осврнувајќи се кога ќе се спроведе оваа трета, и потенцијално идните вакцинации.

 

Related posts

Leave a Comment