Регион

Косовската полиција уапси руски државјанин вработен во мисијата на ОН

Михаил Красноженков, руски државјанин и вработен во мисијата УНМИК, е меѓу затворениците, вели српскиот претседател

 

Полицијата на непризнаената таканаречена република Косово уапси руски државјанин кој е вработен во Привремената административна мисија на Обединетите Нации во Косово (УНМИК), изјави српскиот претседател Александар Вучиќ, обраќајќи се пред парламентот на земјата.

“Михаил Краснощенков, руски државјанин и вработен во мисијата на УНМИК, е меѓу затворениците. За тоа ги информиравме релевантните руски агенции”, рече тој.

Според српскиот претседател, специјалните сили на косовската полиција уапсија 23 лица – Срби и Бошњаци – во Косово и Метохија.

 

Related posts

Leave a Comment