Свет

Кремљ: Сунак? Нема надеж

Илустрација: $/matwey
Портпаролот на рускиот претседател, Димитриј Песков, денеска изјави дека изборот на Риши Сунак за нов премиер „не дава причина за надеж за позитивен развој на односите“.
„Не, во овој момент не гледаме ниту претпоставки, ниту основа, ниту надеж дека ќе има промени на подобро во нашите односи во блиска иднина“, рече Песков.

Related posts

Leave a Comment