Свет

Лавров потврдува дека е пион на глобалистите : Вакцината е прашање на здравиот разум, а не трка за престиж

 

МОСКВА – Трката за престиж, според проценката на министерот за надворешни работи на Русија, Сергеј Лавров, сега е насочена кон тоа кој ќе биде првиот што ќе најде вакцина против вирусот корона.

По изјавата од пред една недела кога застана во одбана на СЗО, министерот за надворешни работи на руската федерација, Сергеј Лавров, денеска повторно шокира со изјавата дека Вакцината е прашање на здрав разум, со која повторно се најде на иста линија со СЗО, Бил Гејтс фармацевтската мафија, кои упорно не убедуваат дека задолжителното вакцинирање е неопходно за враќање на животот во нормала.

“Некои земји покажуваат себичност во тој натпревар кој треба да биде првиот што ќе ја има вакцината. Постојат извештаи дека САД  ја финансирале француската компанија Санофи со цел да бидат први што ќе добијат пристап до вакцината, доколку компанијата успее да ја создаде”, рече Лавров.

Од друга страна, потенцира Лавров, иницијативите што доаѓаат од Франција, од Европа, кои тие исто така ја поддржуваат, се дека доколку се најде вакцината, таа ќе биде достапна за сите луѓе во светот.

“Тоа е прашање на здрав разум, нема место за геополитика, себични интереси и постигнување политички поени во оваа трагична ситуација. Здравиот разум диктира дека сите сили треба да бидат обединети и насочени кон една цел, а тоа е пронаоѓање на вакцина против коронавирусот, што е можно поскоро наместо повикот „фатете го крадецот“ и префрлување на вината на некој друг “, рече Лавров во интервју за РБЦ, пренесува ТАСС.

Related posts

2 comments

DLM 16/05/2020 at 21:34

море админ, кој ти преведува тоа текстовите?
Зарем користиш гогле-транса и без да провериш објавуваш вест?

Читај внимателно, изјавите на Лавров се многу комплексни и потребни се големи знаења за да се воочи-исчита пораката која тој ја пласира во јавност преку изјава или интервју.
Како прво твоето толкување на неговата изјава е произволна и 100% неточна.

“Тоа е прашање на здрав разум, нема место за геополитика, себични интереси и постигнување политички поени во оваа трагична ситуација. Здравиот разум диктира дека сите сили треба да бидат обединети и насочени кон една цел, а тоа е пронаоѓање на вакцина против коронавирусот, што е можно поскоро наместо повикот „фатете го крадецот“ и префрлување на вината на некој друг “
Од оваа се исчитува дека прво упатува порака до глобалистите дека треба да престанат да ја злоупотребуваат настанатата ситуација со пандемијава, дека било какво пронаоѓање, значи и вакцина, треба и мора да биде достапно за целото човештво а не како што замислиле глобалистите за златната милијарда (Лавров е упатен и за нивните планови околу Крим како посебен екосистем кој треба да биде резервиран за тие гнаси), и последниот дел е да престанат демонкртиве од земјите на ФУКУСА+Г да ја напаѓаат Кина затоа што тоа може да излезе од контрола, се разбира ова е само површно толкување а има и многу меѓу редови….

Reply
DLM 17/05/2020 at 09:46

Баш како и доликува за еден “Слободен Свет“!
Колку ќе платиш толку слобода ќе добиеш, е не ќе шириме комунизам и ќе промовираме принципи и слобода, а во кој свет живееш ти?
Претпоставувам дека коментари кои не се во согласност со уредувашката политика на “Слободниот Свет“ повеќе нема да се толерираат и истите по кратка постапка ќе бидат одстранети од овој сајт кој шири слобода и на тој начин ќе се заштитат читателите од лоши мисли!!!

Reply

Leave a Comment

error: Content is protected !!