Свет

ЛАВРОВ: Се чини дека на Украина не и требаат преговори со Руската Федерација!? (Видео)

 

 

We Have Run Out Of Patience': Lavrov Calls For West To Respond Quickly To  Kremlin Demands

Министерот за надворешни работи на Руската Федерација Сергел Лавров ја коментираше актуелната ситуација во Украина

Според него, преговорите меѓу Русија и Украина се во застој.

„Русија не доби одговор од украинските власти на нејзините предлози. Изјавите на украинските претставници сугерираат дека на властите во Киев не им требаат преговори со Руската Федерација и дека тие се помириле со својата судбина“, рече тој.

Тој, исто така, истакна дека Кремљ не е против земјите кои Украина ги предложи како гаранти на нејзината безбедност – доколку тоа не претставува закана за Русија.

„Руската Федерација нема да толерира ултиматуми од Украина“, рече Лавров во своето обраќање.

 

Related posts

Leave a Comment