Свет

Лавров: Стотици офицери на ЦИА и британски разузнавачи работат во Украина околу 10 години

Лавров: Стотици офицери на ЦИА и британски разузнавачи работат во Украина околу 10 години

Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров во интервју за босанско-српската телевизиска и радио компанија Радио телевизија на Република Српска изјави дека стотици офицери на ЦИА и британски разузнавачи работат во Украина околу 10 години.

„Паралелно, немаше сомнеж дека Украина беше напумпана со оружје, стотици офицери на ЦИА и британски разузнавачи работеа таму. Мислам дека тие се таму веќе десет години, окупирајќи огромни простории во зградите на официјалните украински служби и агенции “, ја цитира ТАСС неговата изјава.

Според министерот, овие странски разузнавачи во Украина „во голема мера контролираат сè“.

Претходно, рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу за време на колегиумот на воениот оддел ја објави намерата на Западот да го испровоцира Киев „да се бори до последниот Украинец“.

Related posts

Leave a Comment