Колумни

Лидија Ѓорѓевиќ: Вистинска Информација

“Дај Боже да живееш во интересни времиња- стара еврејска.(клетва е ваљда)
Во поинтересни времиња неможевме.
Го живееме крајот.
И порано имало војни, болести и смрт, ама ова е режирано.Од оној.
Поинтересно- здравје!
Кои ќе препознаат-секоја чест!
Кои ќе се изгубат- Господ нека им е на помош.
Кои уште мислат дека се прогресивни со педерлукот, вакцините и прелестите- Е ним Господ нека им е највеќе на помош, очи нек им отвори, оти отидоа у пм честици!

Информацијата е кралица на денешницата! Стигнува од сите страни.
Како си отворен- така ќе ја примиш.
Проблемот е немање Љубов. Љубов=Бог.
Ако немаш Љубов приемаш егоистично.И во многу случаи тоа пред “публиката” може да ти изгледа како вистина.
Но пак ако ти треба публика, тогаш далеку си од Бога- Вистината.
Оти Христос рече:
Јас Сум Патот, Вистината, и Животот!
Нејсе,
Интуитивно гледајте на стварите, отворено и многу лесно:

Ако ви будат немир- не е од Горе, ако ве смируваат- терајте.Додуша може да ве смирува и она кое не е Од Горе заради вашето его.Тогаш, ќе се консултирате со вашиот духовник.
А имате духовен отец кој ве в(о)иди?
Некои уште незнаат ни дека треба да имаат.Веројатно оние кои лапаат јајца за Велигден во 12 чадот, а поима немаат дека после доаѓа Богослужбата.
Вистинската информација, одвнатре, ќе ви дојдњ тогаш кога ќе бидете очовечени и Богоугодни во секоја смисла на овие зборови.

Лидија Ѓорѓевиќ

Related posts

Leave a Comment