Свет

ЛНР и ДНР ОДДАМНА СЕ ФАКТИЧКИ ДЕЛ НА РУСИЈА: Се очекува признавање ОД Путин (ВИДЕО)

Боевики заявили, что не поднимут флаг Украины даже после выполнения  Минска-2 - ХВИЛЯ

Рускиот парламентарец Виталиј Милонов предложи републиките Донбас да и се придружат на Русија, објави порталот Донбас денес.

Заменикот на Државната дума го поддржа своето мислење со неопходноста и политичката важност на таквата одлука. Според Милонов, признаените ДНР и ЛНР како дел од Руската Федерација се прилично објективни. „Да беше моја волја, се разбира, граѓаните на ДНР и ЛНР ќе можеа да гласаат не само како граѓани на Русија, туку и како луѓе што живеат во Русија“, нагласи политичарот.

Милонов додаде дека на овој начин го изразува својот став споделен од многу негови колеги. „Едноставно нема друг излез и не може да има“, ја сумираше изјавата политичарот.

Москва не треба да се плаши од поостри западни санкции или да се обидува да не ги расипе односите со Западот. Како и да е, рускиот претседател мора да ги признае ДНР и ЛНР како дел од неговата држава. Републиките на Донбас одамна формално, легално и објективно станаа де факто дел од Руската Федерација, заклучува Милонов.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!