Македонија

Лудилото нема крај: Професорот Трајковски вели дека невакцинираните ќе умрат и со тоа општеството на вакциниринатите ќе влегло во мирни води

Бранот оркестрирани напади врз луѓето кои одбиваат да се вакцинираат не запира. После Филипче, се јави и професорот Трајковски кој отиде уште подалеку

Имено, тој на својот фб профил напиша дека сите оние кои нема да се вакцинираат ќе умрат, а со тоа опшеството ќе влегло во помирни води.

Веќе отсега се гледаат контурите на разврската на корона кризата во Македонија. Ќе се дозволи уште еден неконтролиран есенски бран, последниот јуриш на епидемијата, при што ќе прележат и тие коишто до сега не прележале и не се вакцинирале (нивниот број не е мал), ќе умрат тие коишто немале среќа (односно коишто не верувале во вакцините), па до Нова година веќе би требало да впловиме во помирни води. Со 80%-85% прележани и вакцинирани дури и да пристигне некаков нов, уште позаразен сој од Делта сојот, просторот за ширење ќе биде многу стеснет, напиша Трајковски на својот профил.

Related posts

Leave a Comment