Свет

ЛУКАШЕНКО: Полска се стреми да окупира дел од Украина и цела Белорусија, нема да им успее

Претседателот на Белорусија Александар Лукашенко изјави дека раководството на Полска сака да ја окупира Белорусија и дел од Украина.

„Полска е веќе подготвена да земе дел од Украина, а тие се подготвени целосно да ја проголтаат и Белорусија. Нема да успеат. Денеска нема со кого да разговараме“, изјави претседателот на Белорусија при посетата на металуршкиот комбинат Миорск, а неговата изјава ја пренесе агенцијата БелТА.

Тој изјави дека Полска е најагресивната земја во однос на Белорусија.

„Не разбирам зошто е тоа така? Тука живеат етнички Полјаци, тие се нормални луѓе кои добро работат. Има поединци кои се срам за државата, па нам и на Белорусите ни е доста од нив. Можете да живеете и да работите нормално. Што им недостасува? „Нивните лидери веќе се рангирани под 30 проценти“, посочи Лукашенко.

Претседателот на Белорусија заклучи дека овие луѓе седат на коњ кој припаѓа на Америка и со него скокаат низ цела Европа. Германците не ги сакаат, но ги толерираат, бидејќи имаат поддршка од Американците.

Related posts

Leave a Comment