Реакции

Лука Александров: ОЧЕКУВАТЕ ПОДДРШКА ОД ФРАНЦИЈА?…НАЈГОЛЕМИОТ ДУШМАН НА МАКЕДОНИЈА

Можно е да е слика од 1 лице и текст

ОЧЕКУВАТЕ ПОДДРШКА ОД ФРАНЦИЈА? ЗНАЧИ НЕКОЈ НЕ ЈА НАУЧИЛ ДОБРО ИСТОРИЈАТА!
1.НАЈПРВО НИЕ НА 28-МИ ТРЕВЕН(април) 1903 ГОДИНА ВО СОЛУНСКОТО ПРИСТАНИШТЕ ГО ДИГНАВМЕ ВО ВОЗДУХ ФРАНЦУСКИОТ БРОД ГВАДАЛКИВИР!

НАМЕРАТА НИ БЕШЕ ДА ГО СВРТИМЕ СВЕТСКОТО ВНИМАНИЕ ЗА БОРБАТА ВО КОЈА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД БАРА ДА БИДЕ РЕСПЕКТИРАН ВО СВЕТОТ ЗА СВОЈА СУВЕРЕНА САМОСТОЈНА ДРЖАВА МАКЕДОНИЈА!
2.ФРАНЦИЈА КУМУВАШЕ НА БУКУРЕШКИОТ ДОГОВОР КАДЕ ШТО МАКЕДОНИЈА ЈА РАСПАРЧИЈА НА 4 ДЕЛА ВО 1913 ГОДИНА НА 10-ТИ ЖИТАР(август)

3.НОЈСКИОТ ДОГОВОР(НОЈ ГРАДЧЕ БЛИСКУ ДО ПАРИЗ) КАДЕ ШТО СЕ ЗАВЕРУВА СМРТТА НА МАКЕДОНИЈА(заради нојскиот договор пострада и гјорче петров и александар стамболиски-премиер на вулгарија) Е ИСТО ТАКА ПОТПИШАН ВО ФРАНЦИЈА НА 27 СТУДЕН(ноември) 1919 ГОДИНА!

ОЧЕКУВАТЕ ПОДДРШКА ОД ФРАНЦИЈА?...НАЈГОЛЕМИОТ ДУШМАН НА МАКЕДОНИЈА

4.НА 9-ТИ ЛИСТОПАД(октомври) 1934 ТОЈ СЛАВЕН ДЕН ВО МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА ТОТАЛНО ПОНИЖУВАНЈЕ НА ФРАНЦИЈА!
ИЗВРШЕН Е АТЕНТАТ ВРЗ ГОСТИНОТ ОД ЈУГОСЛАВИЈА БАШ НА ФРАНЦУСКО ТЛО(МАРСЕЈ)И ПОКРАЈ ЈУГОСЛОВЕНСКИОТ КРАЛ ГО УБИВМЕ И МИНИСТЕРОТ ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА ФРАНЦИЈА ЛУЈ БАРТУ И ГЕНЕРАЛ ВО ФРАНЦУСКА ВОЈСКА ГЕНЕРАЛ ЖОРЖ

5.БОМБАРДИРАНЈЕТО НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА ВРЗ ЦИВИЛНО НАСЕЛЕНИЕ КАКО ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ ГЕНОЦИД И ЕТНИЧКО ЧИСТЕНЈЕ НА ЕГЕЈСКИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА 1948-1949 ГОДИНА ИЗВРШЕН ТОКМУ ОД ФРАНЦИЈА И АНГЛИЈА
6.2001 ГОДИНА 13-ТИ ЖИТАР(август) КУМУВА(СО ДИРЕКТЕН ПРЕТСТАВНИК ФРАНСОА ЛЕОТАР) НА ПОТПИШУВАНЈЕ НА РАМКОВЕН ДОГОВОР ШТО ПРЕТСТАВУВА ПОЧЕТОК НА ШИПТАРИЗАЦИЈА НА НАШАТА ТАТКОВИНА!

7.26-ТИ СЕЧКО(февруари) 2004 ГОДИНА ПАД НА ДРЖАВНИОТ АВИОН НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И ЗАГИНУВА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА БОРИС ТРАЈКОВСКИ!
КОНТРОЛАТА НА ЛЕТ ПОГОДУВАТЕ,ФРАНЦУСКА!
8.17-ТИ ЖЕТВАР(јуни) 2018 ГОДИНА КУМОВИ СЕ И НА ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР СО КОЈ ПРЕСТАНУВА ФОРМАЛНО ПРАВНО ДА ПОСТОИ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО КОЈ СЕ СОДРЖАНИ ДЕКА МАКЕДОНИЈА НЕМА НИКАКОВ ФОРМАЛНО ПРАВЕН КОНТИНУИТЕТ НИ ИДЕНТИФИКАЦИЈА СО АЛЕКСАНДРОВАТА ИМПЕРИЈА!

9.КУМОВИ НА Т.Н. ФРАНЦУСКИ ПРЕДЛОГ КАДЕ ШТО ДО ПРЕД 1944 ГОДИНА СМЕ БИЛЕ БУГАРИ И НАШИТЕ ПРЕДЦИ БИЛЕ БУГАРИ А И СМЕ ГОВОРЕЛЕ БУГАРСКИ ЈАЗИК А ПОСЛЕ 1944ТА СМЕ СТАНАЛЕ МАКЕДОНЦИ И ГО ГОВОРИМЕ МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК!

ЗНАЧИ ДА ГИ ОТКОПАМЕ НАШИТЕ СТАРИ КОИ СЕ ПОГРЕБАНИ КАКО МАКЕДОНЦИ И ОДНОВО ДА ГИ ЗАКОПАМЕ КАКО БУГАРИ СПОРЕД ОВОЈ Т.Н.ДОГОВОР
ДА ОЧЕКУВАШ ФРАНЦИЈА ДА ТИ БИДЕ ПРИЈАТЕЛ ПОСЛЕ СЕВО ОВА?

Лука А. Александров

Related posts

Leave a Comment