Македонија

Македонски национален совет- Швајцарија : ГОЛЕМ СЕМАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ПРОТЕСТ ВО Берн, Швајцарија

 

ГОЛЕМ СЕМАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ПРОТЕСТ ВО Берн, Швајцарија
Место: Helvetiaplatz,
Дата: сабота, 7 – ми септември , 14ч

ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПРОМЕНАТА НА ИМЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ТИРАНСКАТА ПЛАТФОРМА, ДОГОВОРОТ ЗА РЕВИЗИЈА НА МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА СО БУГАРИЈА
🇲🇰🇲🇰🇲🇰
Ги повикуваме Македонците во Швајцарија и ширум Европа да присуствуваат на Семакедонскиот народен протест во Берн.
На протестот да упатиме силни Македонски пораки и спротивставување на
-геноцидниот Преспански Договор како и
-насилната промена на Уставот на Република Македонија што се случи со закани, уцени и поткупување од страна на актуелната власт на Зоран Заев;
-Тиранската Платформа и
-Договорот за ревизија на Македонската историја со Бугарија.
-Погубните и штетни политики во сите сфери во државата од страна на актуелната власт во Скопје предводена од СДСМ и Зоран Заев.

Протестот ќе се одржи во сабота на 7-ми Септември, по повод Денот на Независноста на Република Македонија со почеток во 14.00 часот по локално време на плоштадот Helvetiaplatz.

НАШЕТО ЗНАМЕ Е ШЕСНАЕСЕТКРАКОТО ЗЛАТНОЖОЛТО СОНЦЕ НА ЦРВЕНА ПОДЛОГА.

Да живее Република Македонија !

Берн, 3 септември, 2019
Организатор:

Македонски Национален Совет -Швајцарија во координација со
Глобална координативна мрежа на Македонците во Светот и
Координативно тело на Македонците во Европа

Related posts

Leave a Comment