Македонија

МАКЕДОНЦИТЕ ИЗБРИШАНИ ОД УНИВЕРЗИТЕТОТ КИРИЛ И МЕТОДИЈ

Фотографија на Robert Minov Minov.

Во изјавата за национална припадност при Факултетот за електротехника и информациски технологии при УКИМ, графата Македонец е избришана.

Имено во изјавата има графи од 6 националности како и графа друго но нема ниту М од Македонец.

Дали е ова уште еден доказ за антимакедонската политика на владата на Зоран Заев или намерен пропуст на деканатот на истоимениот факултет останува да видиме.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!