Македонија

МАКЕДОНЦИТЕ СЕ ОБЕДИНИЈА ВО ЗАЕДНИЧКИ ФРОНТ ЗА СПАС НА МАКЕДОНИЈА(ФОТО+ВИДЕО)

Вчера во Скопје се одржа обединувачка средба на повеќе македонски патриотски здруженија,партии и поединци

На средбата учество земаа

– Христијанско Братство
– Манапо
– Родина Македонија

-Здружение МИР
– Тврдокорните
– МПЗ Величко Велјанов Чичето
– Тморо ВЕП
– Сончева револуција
– Македонија Ера Трета претставувани од Горан Тасковски и Никола Панчевски
-Моро работничка партија

Како што изјавија присутните,оваа средба е во насока на создавање на широк фронт. кој на престоечките предвремени парламентарни избори ќе ја порази погубната политика на ,,КУРТО И МУРТО” и ќе ја поништи дивоградбата ,,северна” креирана од Зоран Заев,а преќутно поддржана од цензусоидната ДПМНЕ.Главна цел на фронтот во најава ќе биде враќање на Македонија на асномските принципи и на уставот од 1991,а со тоа и поништување на сите штетни договори кои владата на Заев ги потпиша во изминативе три години.

На средбата беа утврдени формата и принципите на идното дејствување и беше упатен јавен повик за приклучување во фронтот до македонските граѓани,дијаспората и другите патриотски здруженија и поединци.Главните постулати ќе бидат : РЕСТАРТ НА МАКЕДОНИЈА,
ПОНИШТУВАЊЕ НА ТРИТЕ ПРЕДАВНИЧКИ ДОГОВОРИ ПОТПИШАНИ ОД АКТУЕЛНАТА ВЛАСТ
Преспанскиот,Тиранската Платфотма,Договорот со Софија.

 

 

Loading...

Related posts

Leave a Comment