Свет

Макрон вели дека неговиот состанок со Путин ќе се одржи во Форт де Брегансон на 19 август

 

Францускиот претседател Емануел Макрон ќе се состане со рускиот претседател Владимир Путин во Форт де Бреганч на 19 август. Францускиот лидер го објави ова во живо на телевизискиот канал БФМ во саботата.

“Се подготвувам за средба со рускиот претседател Владимир Путин, кој ќе се одржи во Форт де Брегансон за неколку недели, а ќе се одржи на 19 август”, рече францускиот претседател.

Related posts

Leave a Comment