Политика

МАРИН ЛЕ ПЕН БЕЗ ВЛАКНО НА ЈАЗИКОТ : ЕУ не е способна да се спротивстави на исламскиот тероризам

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ на француската партија Национално собрание, Марин Ле Пен, посочи дека ЕУ не е способна да одговори на заканата што ја носи исламскиот тероризам.
 
– По европскиот мини-самит организиран во борбата против исламистичкиот тероризам, Емануел Макрон сака „заеднички, координиран и брз одговор“ од ЕУ. ЕУ не е во можност да одговори на заканата што ја носи исламскиот тероризам и е слаба алка во оваа борба. Со ненадмината догма за слободно движење на луѓето, Европската унија останува непријателски настроена кон политиката на територијален суверенитет, државната контрола над нејзините граници, а со тоа и кон миграциските текови низ кои масовно се инфилтрираат терористите – рече Марин Ле Пен.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!