Свет

Мариупол паѓа за неколку часа? „Ноќва ќе биде драматична“

Кадыров выложил видео из Мариуполя с "пропавшим" подозреваемым в убийстве  Немцова

Аналитичарот за одбрана и безбедност, професор Мајкл Кларк, даде своја анализа за Sky News околу ситуацијата во градот Мариупол.

Тој смета дека Мариупол најверојатно ќе падне „за неколку часа, а не за денови“ и дека драматичен развој може да се случи преку ноќ.Како што наведе, тоа е „целосно веродостојно“ и дека е „скоро сигурно“ точно.

Related posts

Leave a Comment