Свет

Масовната вакцинација против коронавирусот во Русија може да започне наесен

Масовната вакцинација против коронавирусот во Русија може да започне веќе наесен, но овој процес може да трае дури девет месеци, изјави денес директорот на рускиот институт за научни истражувања за епидемиологија и микробиологија Гамалеја, Александар Гинтсбург.

„Се надеваме дека масовната вакцинација ќе започне на почетокот на есента. Но, природно, целото население нема да може веднаш да ја добие оваа вакцина и очекуваме кампањата за вакцинација и нејзиното проширување да трае половина година, седум до девет месеци во најдобар случај “, рече експертот во живо во програмата„ живеејќи здраво“на ТВ Канал Еден, пишува руската државна новинска агенција ТАСС

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!