Македонија

МАТЕО САЛВИНИ : СРЕЌЕН ВИ ПРАЗНИК МАКЕДОНЦИ(ВИДЕО)

 

Политичарот со најголем рејтинг во Италија,Матео Салвини, преку видеопорака објавена на фејсбук, го честиташе  Денот на независноста на Македонија и на Македонците, 8 Септември,без да ја употреби насилно наметнатата придавка северна за нашето име,

Во друштво со Македонци кои живеат во Италија,Салвини,честитајќи го нашиот празник,јасно покажа дека е наш искрен пријател,а воедно и покажа дека европските суверенистички партии како неговата Лига,кои претендираат да ја освојат Европа,во иднина доколку би дошле на власт,ќе ја почитуваат волјата на мнозинството Македонци кои на референдумот беа против промена на името на државата.

 

Related posts

Leave a Comment