Свет

Матео Салвини : 100 полтрони мислат да го држат поголемиот дел од Италијанците во заложништво, пресудата на гласачите на крајот доаѓа! (Видео )

 

Во френетична атмосфера во штабот на партијата Лига на Матео Салвини ,вечерва тој им се обрати на своите членови и симпатизери како и на целиот италијански народ.

100 полтрони мислат дека го држат поголемиот дел од Италијанците во заложништво, пресудата на гласачите на крајот доаѓа!
добра ноќ пријатели, ви благодарам за вашиот ентузијазам вечерва, ми давате многу сила: ве сакам!

Матео Салвини им објави војна на довчерашните коалициони партнери од движењето Пет Ѕвезди и ги обвини за полтронство и сервилност кон Брисел како и дека новата хибридна влада на Италија е создадена во ходниците на европската унија.Тој за октомври најави масовни демонстрации против новата влада на Конте.

 

Related posts

Leave a Comment