Свет

Медведев до Западот: Следува Библискиот Армагедон

Западните „полуумови“ од „глупавите тинк-тенкови“ ги водат своите земји по патот на нуклеарниот армагедон со нивната хибридна војна против Москва, напиша во вторникот поранешниот руски претседател Дмитриј Медведев на својот „Телеграм“ канал. Бесконечното пренесување оружје и поддршка за Украина додека се преправате дека не сте директно вклучени во конфликтот нема да успее, додаде заменик-претседателот на рускиот Совет за безбедност.

Предлогот за „безбедносни гаранции“ што Киев го обелодени во вторникот беше „навистина пролог на Третата светска војна“, рече Медведев, нарекувајќи го „хистеричен апел“ до западните земји вклучени во прокси војна против Русија.

Ако Западот продолжи со своето „невоздржано пумпање на режимот во Киев со најопасните видови оружје“, руската воена кампања ќе премине на следното ниво, каде што ќе бидат избришани „видливите граници и потенцијалната предвидливост на акциите на страните во конфликтот“. и конфликтот ќе добие свој живот, како што секогаш се случува во војните, тврди Медведев.

„И тогаш западните нации нема да можат да седат во своите чисти домови, смеејќи се на тоа како внимателно ја ослабуваат Русија преку прокси војна. Сè ќе биде во пламен околу нив. Нивниот народ во целост ќе ја собере својата тага. Земјата ќе биде запалена, а бетонот ќе се стопи“, напиша Медведев, цитирајќи библиски стих од Откровението 9:18.

„Сепак, тесноградите политичари и нивните глупави тинк-тенкови, смислено вртејќи чаша вино во рацете, зборуваат за тоа како можат да се справат со нас без да влезат во директна војна. Досадни идиоти со класично образование“, напиша Медведев.

Неговите коментари беа поттикнати од објавувањето на предлогот на Киев за „договор за безбедност“ , развиен под менторство на поранешниот генерален секретар на НАТО, Андерс Фог Расмусен. Нацртот предвидува САД и нивните сојузници да ги гарантираат границите на Украина пред 2014 година со оружје, муниција, финансиска помош и обука, како и да се обврзат да ги задржат санкциите против Русија онолку долго колку што сака Киев и да го предадат секој конфискуван руски имот на Украина.

Related posts

Leave a Comment