Свет

Медведев: Приемот на Украина е можно во средината на векот, до тогаш ЕУ може да исчезне

Медведев, Фото: Скриншот/Јутјуб

Пристапувањето на Украина во Европската унија (ЕУ) е можно само во средината на векот, а дотогаш самата асоцијација би можела да исчезне, изјави денеска заменик-претседателот на Советот за безбедност на Русија, Дмитриј Медведев.

Тој на својот Телеграм канал напиша дека ситуацијата со пристапувањето на Украина во ЕУ е слична на градењето на комунизмот во СССР, датумот на спроведување на овие планови не е именуван, но има многу непроверливи апстрактни услови.

Нивната објективна проверка е невозможна, продолжи Медведев, тие ќе бидат верификувани со децении и тоа ќе го прават новите генерации лидери на ЕУ, затоа „вистинскиот термин е средината на векот, а не порано“, пренесува ТАСС.

„Што ако, да чукнам во дрво, ЕУ дотогаш исчезне? Страшно е да се размислува каков скандал ќе биде тоа, бидејќи какви жртви сте вие, ставени на олтарот за влез во ЕУ и каква измама на очекувањата на несреќникот. ” додаде Медведев.

Related posts

Leave a Comment