Свет

Медведев: Светот кој Дедо Бајден го познава исчезнува… (ФОТО)

Изборите кои се во тек во САД покажуваат дека поддршката за курсот на Вашингтон во светот се намалува и дека светот каков што му е познат на Бајден исчезнува, изјави заменик-претседателот на Советот за безбедност на Русија Дмитриј Медведев, коментирајќи ги изборните резултати.

„Првите резултати од изборите во Америка и вчерашниот „хистеричен“ ултиматум на украинскиот зелен лидер во зелена неиспрана маица потврдуваат дека светот на кој е навикнат Дедето Бајден исчезнува, поддршката за курсот на Вашингтон во светот се намалува. и тоа потпирање на „направениот хетман“ беше голема грешка“, напиша Медведев на својот канал на Телеграм.

Својата објава Медведев ја придружи со слика со текст.

„Напишав дека некои арогантни земји и нивните потомци ни го свртеа грбот. Но, целиот свет не ржи со нив“, стои на фотографијата.

 

 

Related posts

Leave a Comment