Регион

Мигрантите ги освојуваат грчките острови

 

Продолжува зголемениот проток на мигранти кон грчките острови на Егејот, јави телевизијата Скај. Според полициските информации, 153 бегалци и мигранти до денес напладне, стигнале до островите во северо-источниот дел на Егејот. Од нив, 68 дошле во Лезбос, 25 во Иос и 41 во Самос. Вчера пристигнале вкупно 188 лица – 147 на Лезбос и 41 на Самос.

 

Related posts

Leave a Comment