Колумни

Милена Николиќ Симоновска: Вирусите и нивната цел ( Микробна теорија – Луј Пастер наспроти Теорија на теренот – Антоан Бешамп)

 

Bechamp or Pasteur? – Telegraph

 

Идејата дека вируси се инванзивни агенси кои предизвикуваат болести е креирана од Луј Пастер во доцните 1800ти. Неговата теорија – Микробна теорија е катализатор на сите постоечки теории во медицинската струка. 

Микробната теорија е одговорна за употребата на пастеризација , вакцини и начини на лечење.

 

Во истото време кога Луј Пастер ја развивал неговата теорија, постоел друг француски научник со име Антоан Бешамп. Бешамп имал своја теорија за болестите која ја документирал и докажал во својата книга “Третиот елемент на крвта” (Линк до книгата). Неговата теорија била радикално поинаква и се викала “Теорија на околината” (Terrain theory).

 

Оваа теорија образложува дека сите живи микроорганизми и вирусите потекнуваат од телото , а не надвор од него. Антоан Бешамп го октрил процесот на ферментација . Забележал дека бактериите и вирусите се плеоморфни и се менуваат во зависност од околината во која се наоѓаат.

Ова е сосема спротивно од она што Луј Пастер го наложи, а тоа е дека вирусите настануваат во природата, сами од себе и предизвикуваат болест. Антоан Бешамп докажува зошто тоа е НЕВОЗМОЖНО.

“Вирусите и нивната цел”

Вирусите настануваат единствено во присуство на жива клетка. Официјалната наука вели дека можат да се создадат во природата. Вистина може да биде само една , и не секогаш онаа на официјалната наука.

Вирусите мора да имаат клетка за да можат да се размножуваат. Науката ова го призна. Но продолжи да ги манипулира луѓето.

Вистината е дека вирусите во својот полн облик настануваат во клетката. Не доаѓаат надвор од телото. Се создаваат како последица од системско труење на организмот , а не заради инвазија на микроорганизми од надвор.

Ова е ГОЛЕМАТА ЛАГА на која се заснова медицинската наука за да може да ги оправда фармацевтските проекти за човештвото како вакцинацијата и други опасни медицински производи.

Без “Микробната теорија” на која се потпира и Митот за зарази со кој што е испран мозокот на луѓето во огромен процент, оваа област од медицината не би имала подлога и би се срушила како кула од карти.

“Која е целта на вирусите во луѓето и во животните?”

Вирусите ГИ РАЗЛОЖУВААТ токсичните материи кога ткивата се премногу токсифицирани за да би можеле тој отпад да го метаболираат живите микроорганизми како бактериите. Без вируси човечкото тело не би можело да се одржи. Со оглед на фактот дека вирусите не се живи , не можат да инфицираат друга клетка . Немаат јадро, немаат ни респираторен ниту метаболички систем и потребен им е агенс кој ќе им асистира и ќе ги води при прилагодувањето на своето однесување.
Тоа се антителата.

Науката сака да верувате дека вирусите сами од себе се реплицираат во природата. А знаеме дека не можат да опстојат ако не се во жива клетка.

Како може вирус да се размножува ако не е жив?

Науката вели дека вирусите поседуваат неселективен начин на делување.Тоа значи дека вирусите треба да ги нападнат сите клетки и ткива во телото. Но такво однесување кај вирусите не е евидентирано. Во стварноста вирусите се специфични и на специфичен начин разложуваат специфични ткива во телото. Во тоа им асистираат односно ги насочуваат антителата.

Вирусите содржат ДНА и РНК неопходни за разложување на одредено ткиво , а тоа се постигнува со помош на енергијата од клетката. Клетката поседува ДНК, а тоа е облик на енергија. Клетките создаваат вируси и при тоа им доделуваат дел од својата енергија и ја започнуваат својата функција со помош на антителата – специфично разградување на ткиво , отпад и .
остаток.

По напуштањето на клетките вирусите слободно плутаат. Тоа е природа на ЗЕТА ПОТЕНЦИЈАЛ. Тоа е закон на универзумот кој ги држи сите објекти во состојба на слободно лебдење , меѓусебно привлекувајќи се и одбивајќи се истовремено. Тоа е набој на електрична енергија и се нарекува Статичен електрицитет.

Ако се вирусите неселективни и специфични агенси кои создаваат клетки би забележале со тоа што секој што е заболен со одреден вирус би имал исто ниво на заболување.

 

The Terrain Theory vs. The Germ Theory

 

Овој факт е во целосна спротивност со самата вирусологија, затоа што ако вирусите се заразни агенси кои доаѓаат надвор од телото, на вирусот не би му било грижа на кое ниво е имунолошкиот систем на организмот на кој наидува.

Официјалната наука сака да верувате дека вирусите содржат се што им е неопходно за да ја заразат секоја регија, ткиво или орган во телото.

Човечкото тело создава многу вируси. Ако некој премногу долго пие алкохол или внесува други супстанции кои можат да му штетат на црниот дроб , тоа може да биде причина за  создавање на Хепатит. Според науката човек се заразува со Хепатит.
Зошто телото создава Хепатит вирус во црниот дроб? Затоа што клетките на црниот дроб се обидуваат да се исчистат и да го исчистат црниот дроб од токсичноста со што би го обновиле и би ја промениле неговата токсична состојба.

Постојат преку 320.000 варијанти на вируси својствени за земјата и за природата. Илјадници од нив се дел од човековото тело и постојат во форма на нацрти. Нацртите (blue prints) се наоѓаат во геномот.
Геномот ги упатува клетките кој тип на протеин да го произведуваат. На пример ако имате оштетен црн дроб , ќе се повика на нацртот за Хепатит, а постојат 3 типа на Хепатит. Клетките во црниот дроб го создаваат она што тие проценуваат дека е неопходно. Зависно од нивото на токсифицираност може да ви треба Хепатит А, Б или Ц. Сите тие имаат иста цел – чистење на црниот дроб.

Нивото на симптоми кои што ќе се манифестираат кај човекот зависи од нивото за затруеност.

Доколку се работи за висок степен на затруеност ќе се почувствува висок степен на вирална активност и човекот ќе се чувствува многу болен. Причината што луѓето доживуваат симптоми во односот со бактериите и вирусите е заради тоа што кога тие го разградуваат создаденото ткиво и отпадот , телото мора да го исфрли тоа што е разградено.
90% од токсините ќе бидат исфрлени преку кожата , а сето останато преку цревата, устата и слузницата. Кашлање , кивање и осипи на кожата се дел од процесот на чистење.

Белите крвни зрнца го помагаат овој процес. Да земеме за пример акни. Можат да бидат бели или црни, зависи од токсицираноста на вашиот организам. Ако е бела значи се користат бели крвни зрнца , а ако е црна – црвени што е индикатор и на вишок железо во организмот и тоа специфичен вид на железо кој потекнува од вид на суплемент кој телото не може да го употреби. Белите крвни зрнца помагаат во исфрлање на токсините , особено со  овозможување на нивно избивање преку кожата.

Ова е однесување на сите видови на инфекции. Секогаш се токсините или стар отпад во организмот што телото се обидува да го исфрли од себе. Од внатре кон надвор.

“Вирусни инфекции – медицинска измама”
– Заразна замка –

Вирусната инфекција е неопходна за да може телото да изврши реверзибилна состојба во однос на неговата токсичност. Кај луѓето кои се имунокомпромитирани телото не може да ја изврши оваа функција рационално со голема количина на вируси кои би го разградиле отпадот. Во таква состојба кај човекот може да настапи сериозна состојба и смрт. Но 99% од луѓето кај кои постои вирусна активност ќе ја надминат болеста односно чистењето. Таква е функцијата на телото. Телото многу добро знае што треба да прави. Паметно е и има вродена способност. Би требало да научиме да го сакаме и негуваме своето тело. Кога некој ќе умре за време на вирусна или бактериска инфекција , скоро во сите случаи е заради мефицинскиот третман.

Медицинската индустрија мораше да создаде непријател за да ја оправда употребата на многуте погрешни начини на медицински процедури.

Подигањето на ѕид помеѓу нас и нашите тела резултира со страв од самите нас и од се што не опкружува. Тоа е основната цел на Митот за заразите. Кога луѓето живеат во страв, се многу лесни за манипулирање и управување. Луѓето ќе бараат решение , медицинската струка управувана од Биг Фарма ќе им го даде.

Луѓето не знаат дека се претворени во робови на сопствените умови и тела. Кога умот е константно посветен на своите проблеми , фокусот е свртен само  во една насока. Кога телото не е здраво тој фокус во таа насока уште повеќе се зголемува.

Кога еден народ е комплетно фокусиран на проблемите што ги има нема да биде во состојба да види што навистина се случува. Луѓето на власт ги искористуваат овие прилики и ваквата природа на човекот, и лесно можат да ги одземаат нивните основни права.

Милена Николиќ Симоновска

Related posts

Leave a Comment