Здравје

Милена Николиќ Симоновска: Генетски конструиран „Магнето“ протеин во ковид вакцините

Pfizer Vaccine Contains Magnetic Particles, Makes Magnet Stick to Injected Area? Viral Video Pushes Conspiracy Theory

На 24.03 2016 , Гардијан овјавува статија со наслов
“Генетски модифицираниот протеин “Магнето” далечински ги контролира мозокот и однесувањето”
Пред да анализираме дел од оваа статија , може збор два за појавата “Лепење на магнети на инјектираното место со Ковид вакцини”.
Стотици луѓе го опишаа овој феномен и го евидентираа преку видео записи. Мали магнети и метални предмети се држат на нивните тела.
Има многу, многу вакви видеа, иако Јутјуб редовно ги цензурира, но на други платформи можете да најдете компилации како оваа :
или на оваа https://odysee.com / @ TimTruth: b / magnetchallenge: 9
Двете компилации траат по еден час поради огромната количина на такви видеа. Кај повеќето луѓе, тоа е местото на боцкање со игла, на кое се прилепуваат магнети, иако некои покажуваат како магнетите се држат по целото тело, како овој човек:
Новинар го обиколува градот и испробува магнет врз вакцинирани лица, но не се случува кај сите , а кај многумина да. Некои се смеат, а некои се многу исплашени. Една од нив била вакцинирана пред 3 месеци, но нејзиниот магнет сè уште се држи до местото на инјектирање:
Да се вратиме на статијата на Гардијан и да проследиме неколку пасуси;
„Истражувачите во Соединетите Држави развија нов метод за контрола на мозочните склопови поврзани со сложено животно (или човечко! Оп.а.) однесување, користејќи генетски инженеринг за да создадат магнетизиран протеин кој оддалеку активира одредени групи на нервни клетки.
Неколку претходни студии покажаа дека протеините на нервните клетки кои нормално се активираат од топлина или механички притисок можат да бидат генетски изработени за да станат чувствителни на радио бранови и магнетните полиња, прицврстувајќи ги на протеин кој складира железо, наречен феритин или неоргански парамагнетни честички.
“Кога научниците го воведоа овој генетски конструкт во клетките на човечки ембрионален бубрег во Петриев сад, клетките го синтетизираа протеинот „Магнето“ и го вметнаа во нивната мембрана. Потоа, со примена на магнетно поле се активираше конструираниот протеин TRPV1. После тоа, истражувачите ја вметнаа секвенцата Магнето ДНК во геномот на вирусот… „
„Во еден експеримент, истражувачите инјектираа Магнето во стриатум со глувци кои слободно се однесуваат, во длабоката структура на мозокот која содржи неврони кои произведуваат допамин, а кои се вклучени во процесот на награда и мотивација. Животните потоа беа ставени во апарат поделен на магнетизирани и не-магнетизирани делови.
Глувците кои имале Магнето поминале многу повеќе време во магнетизирани области отколку глувците кои немале, затоа што активирањето на протеините предизвикало стријатилните неврони да ослободуваат допамин, па глувците во магнетизираните области добиле награда. Ова покажува дека Магнетот може далечински да го контролира ослободувањето на невроните длабоко во мозокот, а исто така да го контролира сложеното однесување.
Овие информации не носат директно до технологијата mRNA, која исто така им дава пораки на клетките да синтетизираат одреден протеин. Ако оваа технологија е во КОВИД вакцината, тоа би објаснило зошто клетките најблиску до местото на инјектирање се најмногу магнетни – затоа што добиле најголема доза. Па дури и по 3 месеци, бидејќи тие самите го произведуваат тој магнетски протеин. Но, најлошо од сè е дека тоа би објаснило зошто толку се брза со изградбата на 5G мрежа. Овие магнетизирани клетки тогаш ќе бидат подложни на манипулација на различни фреквенции.
Познато е дека 5G антените беа поставувани за време на карантините. И најмалку 2 корпорации (Space X и Amazon) забрзано лансираа илјадници и илјадници 5G сателити во ниската орбита на Земјата и планираат да ја преплават целата планета со 5G сигнал.
Дали сфаќате во кој научно-фантастичен хорор ова може да го доведе човештвото? Неколку ултрабогати милијардери и нивните брзи потези, го контролираат секое човечко суштество на планетата користејќи фреквентни сателити.
Не ни треба да инсталираме чипови, всушност ова е многу подобро решение за нив, бидејќи чипови можат и да се отстранат, но оваа технологија би била дел од нас, ќе ја произведуваат нашите сопствени клетки!
Ако ова е вистина, и доколку ваквите планови би се реализирале, тоа би бил де факто крај на човечката раса, каква што денес ја знаеме.
Дали е навистина сакате да живеете во ваков свет и да им го оставите на вашите деца како наследство?
Се разбира, овој напис на Гардијан не е единствениот извор на оваа тема. За понатамошно истражување, можете да прочитате научни студии :
(1)„Суперпарамагнетна испорака на наночестички за ДНК вакцини“
(2)„Безжична магнетотермална длабока стимулација на мозокот“
Одлична страница со многу информации на темата:
Написи:
(1)„Далечинска контрола на мозочната активност со загреани наночестички“
(2)„Конструираните протеински кристали ги магнетизираат клетките“)
Последните две статии, од 2015 и 2017 година, се однесуваат на воени проекти, а се чини дека американската војска веќе долго време се занимава со вакви работи. Ако она што тие јавно го кажуваат е толку напредно, треба да се запрашаме колку е напредна технологијатс што сè уште е тајна. И кој го контролира тоа. Дали е можно ултрабогатите елити да ги поседуваат овие технологии и сега планираат да ги искористат за своите мрачни цели? Не само што е можно, туку и многу веројатно.
И, зборувајќи за мс медиумите , дали знаете што направи BBC. Тие најпрво објавија видео со „факт чекер“ во кое секако заклучија дека сите овие магнетни видеа се всушност лажни. И после тоа, тие ја објавија веста дека британското Министерство за здравство планира да забрани магнети заради безбедност на децата. Да, добро прочитавте. И тие го прават тоа случајно, во моментов. Единственото прашање е, дали верувате во случајности или не.
Милена Никлиќ Симоновска
Можно е да е слика од Milena Nikolic Simonovska и се смее

Related posts

Leave a Comment