Колумни

Милена Николиќ Симоновска: Зошто Култот кој господари со светот е толку анти – човечки?

Ако сакаме да го разбереме култот кој господари со светот, мора да се вратиме многу назад. Антички Сумер, Египет, Вавилон и други делови од светот , други древни култури. (Римската империја е само уште еден израз на култот)
Очигледно луѓето уште тогаш биле наместени да ја унапредуваат истата агенда (на која сега и ја гледаме завршната игра). Луѓето умирале, други доаѓале по нив, и тие умирале , други доаѓале по нив итн…
Од таму може да заклучиме дека се работи за иста сила која се проширува низ иста агенда од тогаш до денес. Во различни култури била нарекувана на различни начини и симболизирала различни нешта. Но заедничкото е дека се работи за „невидлива сила“ (ние сме ограничени на 5 сетила кои доловуваат одредена фреквенција, па така за нас скоро се е невидливо).
Зошто не можеме да ја видиме силата која манипулира со човештвото? Голем број на луѓе сведочат за такви средби и искуства , и сите имаат сличности во исказите. Повеќето луѓе никогаш немале искуство со присуство на друга непозната сила и нејзина физичка манифестација. Зошто мислите дека сака да е видена?
Истражете ги легендите на Зулу племињата , Чита хуру , Децата на змијата , а гледате и во Христијанската религија која посочува демони и демонско , тука е и Исламската интерпретација која зборува за Џин, Индијанците велат – Ѕвездени луѓе.
Гностиците се неверојатен извор на информации за оваа тема. Гностиците преставуваат систем на верувања . Во 1945 во местото Наг Хамади (Nag Hamadhi) , 80 милји северно од Луксор – Горен Египет , локален селанец пронашол ќуп полн со древни списи , текстови оставени од гностиците.
Тоа што може да се заклучи од сите други извори и од гностичките текстови е дека секаде е пресутна не-човечката сила , а гностиците ги нарекувале аркони (archons – rulers) односно владетели. Педесетина текстови се посветени токму за нив и за тоа на кој начин го манипулираат светот. И откриваат, многу интересно, дека овааа арконска сила е просто свесност. Хаотична , изобличена свесност. Затоа и со такво однесување се манифестира помеѓу луѓето.
Она што е потребно за да може секој од нас да истражи и открие доволно не е научен ум туку отворен. Научниот ум често доведува до уназадување , претставува пречка. Одиш каде што те носат информациите и не си загрижен што другите мислат за тоа..
Тоа што сстанува јасно е дека оваа сила која го управува светот и која апсолутно стои позади последните актуелни настани. Оваа мрежа од не-човечка сила нема хармонија и нема баланс. И го нема капацитетот за љубов. А што би била дефиницијата за зло ако не отсуство на љубов? Оваа глобална мрежа односно Глобалниот Култ претставува ираз на однесување на арконската свесност. Без емпатија , сочуство и љубов. Аронската сила изразена во човечкото однесување е олицетворение на ова што го нарекуваме психопатско. Од тука веднаш може да се посочи на педофилијата и сатанизмот , сатанистичките ритуали. Овие луѓе , на страна од својата бизарност , не се ни малку глупави , не би изведувале ритуали посветени на измислени богови или затоа што веруваат во нешто што можеби не постои. Ама сакаат ние да веруваме во нешто што не постои како тоа дека вирус е причина за болест.
Во нивните ритуали директно стапуваат во врска со оваа арконска свесност, позната во древните светови како – боговите. Дизајнирани се да влијаат на енергетските полиња.
Прашањето : Зошто го уништуваат светот ако треба да живеат во него? Како не им се одразува нив? Епа можеби не им се одразува на истиот начин, затоа што не се како нас!!
За пример да го земеме Бил Гејтс, кој дури и книга напиша (кога стигна кога е толку ангажиран со Ковид и производство на вакцини) , а и Шваб не изостана , излета со спремна книга „Големиот ресет“ , која што ја користи фабрикуваната криза Ковид за да го трансформира човечкото општество и огромниот ИЗГОВОР – од човек создаденото „Глобално затоплување“, што е ништо друго туку чиста измама. Куртоазија од истите луѓе.
Капетанот на планетава Бил Гејтс сака да го промени секој аспект од нашето досегашно живеење додека ние умираме од „Лажниот мит“. Сака да ја направи емисијата на CО2 нула, сака да ја промениме економијата и да јадеме синтетичко месо. Добро ќе беше некој да напише книга „Како да ја избегнеме глобалната катастрофата наречена Бил Гејтс“.
Неговото синтетичко месо е микроб, пронајден во почва во Јелоустоун, Гиза. При производство ќе овозможи нула емитување на јаглерод диоксид , се вели во известувањата.
Овој човек не само што буквално сака да се ослободи од животни, но сака и понатаму да го редуцира C02 од атмосверата , целосно да го отстрани од воздухот.
Овие хистерични климатски екстремисти активирани од Култот одат на ниво на обновливи извори кои буквално би ја уништиле доставата на енергија од планетата. Погледнете го Тексас и ќе ја видите иднината! Значи ја таргетираат топлината, залихите на вода….но гасот на животот – Јаглеродниот диоксид…не е никаков загадувач каков што го претставуваат!! Јаглеродиот диоксид е еквивалент на Кислород одреден според животот на планетата односно растенијата!! Каде без доволно Јаглероден диоксид и вистински експерти во таа област како оние кои зборуваат за оваа тема во универзитетот Принстон и кои велат дека не е проблемот во премногу CO2 , туку проблемот е што нема доволно!?! Растенијата впиваат CO2, се хранат со него како ние со кислород, и без него ќе исчезнат!! А со нивното исчезнување , исчезнуваме и ние… Тие се нашата храна.
А оптимумот на CO2 за да сите растенија и дврја бидат нахранети не е 400 единици по милион туку 2000!!!
Може ли по не – човечка од ова агендата да биде?
Во еден момент ќе излезат со тврдење дека т.н вирус скока од домашните животни на луѓе и ќе започнат да ги демонизираат и нив. Се за да се прекинат природните циклуси и меѓусебни дискурси меѓу живиот свет на планетата , како што ја наметнаа социјалната дистанцираност која е клучна за псохолошкиот развој на луѓето и маските кои на морбиден начин овозможуваат деиндивидуализација на човекот.
Вакцините на Гејтс како дел од процесот на дехуманизација претставуваат генетска манипулација имаат за цел трасформација на човечкото тело во пост – човечка синтетичка состојба , и нивниот број и варијанти од истите постојано ќе се зголемува.
А што е со Геоинженеригот на небото за да се промени нашиот однос со сонцето?
Дали ќе им влијае и на нив? Можеби не, затоа што НЕ СЕ КАКО НАС!!!
Она кое што го гледаме претставува инфилтрација на не-човечка сила која има цел да го превземе светот на луѓето баш како со Нави во Аватар , кои беа предадени од луѓе кои ја сочинуваат војската , со тоа што истите земаат облик како да се Нави и на тој начин се инфилтрираат во нивната заедница за да ја превземат.
За да се претворат луѓето во AI конектирани и со перцепцијата изманипулирани робови, на ниво што зборот роб не е ни доволен да се опише. Нивото на AI кое го знаеме во моментов, не е ни приближно со она накај кое не носат. Треба да ја достигнеме истата состојба на агентите на овој Култ за која зборуваме.
Вистинските играчи се позади таквите ликови како Гејтс , кој служи само за нашиот фокус да биде усмерен кон него. Доволно е само да ги погледнете во очи , нема ништо – празно!! Нема животна сила , нема вибрација , нема душа!! А очите се огледало на душата…
Кога ќе ја повлечеме линијата? Кога ќе престанеме да соработуваме?
Политичарите не се таму каде што се за да сменат на подобро било што за човечкото семејство.
Ние и само ние сме единствени…кои сеуште ја имаат шансата да го направат тоа.

Миленa Никoлиќ Симoнoвскa

Related posts

Leave a Comment