Македонија

Милошоски задоволен од средбата во Владата

 

Заврши средбата во Владата, меѓу претставници на ВМРО ДПМНЕ и на СДСМ. На истата се дебатираше околу новиот Закон за Јавно обвинителство со кој треба да се реши и статусот на СЈО.

Пратеникот на опозициската ВМРО ДПМНЕ, Антонио Милошоски, рече дека средбата била конструктивна и дека се договориле „околу финансирањето на обвинитеството и за поголема одговорност на обвинителите“, пренесува НОВА ТВ.

Related posts

Leave a Comment