Македонија

Министерката Нина(Групер)Ангеловска ги повлекла парите од Еуростандард два месеца пред стечајот на банката

Која е професионално и приватно, Нина Ангеловска, новата ...

Дали министерката за финансии, Нина Ангеловска, имала интерни информации дека Еуростандард ќе пропадне за да си ги извади парите навреме, прашуваат од телевизиjа „Алфа“.

Како што објавуваат од телевизијата, Нина Ангеловска ги повлекла парите од Еуростандард во јануари и јуни годинава.

Тоа значи дека последната промена на состојбата на нејзината сметка е направена само два месеци пред Народната банка да и ја одземе дозволата за работа на Еуростандард банка.

Related posts

Leave a Comment