Колумни

МИРКА ВЕЛИНОВСКА: СЕЗОНА НА ЛОВ НА ПЕТАТА КОЛОНА

 

Натпросечно интелигентни луѓе, како Алберт Ајнштајн на пример, во екот на процутот на
нацифашизмот изјави дека безгранични се само космосот и глупоста, додавајќи дека за
безграничноста на универзумот и не е баш толку сигурен.

Што значи дека глупавоста господари со универзумот. Како, ќе прашате. Па просто, преку
несоодветна употреба на мозокот, односно негова злоупотреба во процесот на мислење.
Обѕирнете се само околу себе и видете во каков свет се разбудивте по прогласувањето на САД за
специјална држава од страна на најглупавиот и најпомпезниот дегенерик и неолиберален фашист
Барак Обама во својство на нејзин претседател.
Немој некој да каже сега дека е изненаден од водовриежот или хаосот. Тој се крчкаше
поприлично долго, да речеме по развалувањето на договрениот двополарен светски политички
конструкт, а по претходно поразениот нацифашизам во Втората светска војна и распадот
на Британската колонијална империја.

Генерацијата која ,,стаса,, во тоа време, во последните две децении од 20 век, доброволно влета во межата на Холивуд што е друго име на ЦИА и нејзините тајни посестрими од колониалниот империјален и фашистички комплот. Се прозападија кркушките без да учат, читаат, промислуваат, размислуваат и преиспитуваат. На слепо летаа по навигација на бумбарот во Вашингтон (умоболниот манијак и главен американски стратег, полјакот Збигњев Бжежински) за денес и буквално да слетаат на лајно.
Ќе ја земам за пример ГМО бројлерката Радмила Шеќеринска која и како полнолетна не научи што
значи поимот варење, ама ,,знае,, дека зачленувањето на Македонија во НАТО е историски дострел на нејзината генерација. А џе је НАТО данас?

Или, нејзиниот сопартиец и промотор на неолибералниот евроатлански фашизам во Македонија Ѓунер Исмаил кој во 2001 година го славеше доаѓањето на ,,меката диктатура на либералната демократија,, во пакет со двајца истакнати социо и психопати Љубомир Фрчковски
и Денко Малевски. Посебно високо место во пантеонот на елитистичката фашизоидна глупавост во Македонија (се од ред ,,интелектуално-политичка,, медиокритетска авангарда) зазема Владимир Милчин, истакнат евнух во дворот на фашистот Сорос и сопственик на глобалната фарма за одгледување на ГМО бројлери. Мила Царовска, Венко Филипче, Никола Димитров и слични такви
вознапреднато глупи егземплари се ненормална нормалност во последниот стадиум на овој вид
измутиран фашистички вирус кој буквално го зарази КОЛЕКТИВНИОТ ЗАПАД или самопрогласениот СЛОБОДЕН СВЕТ во кој влета и окупирана Македонија преку божемните политичари, а всушност само инкубаторски одгледани ништожници за еднократна употреба.
Знам дека постои изрека ,,да не ти даде бог да живееш во интересно време,, ама јас сум меѓу оние
што се благодарни што имаат многу ректка можност во живо да гледаат како редовно завршува
безграничната човечка глупост. Навистина бе, што стана со фамозните мантри ЕДЕН Е ИЗБОРОТ и
НЕМАМЕ ДРУГА ОПЦИЈА, па ВО ЈАТО ДО НАТО и слични такви будалаштини. До каде сме со
стратешкиот партнерај со САД?

Го гледам оној Црпко Заев што од кал го склепа духовниот му татко Бранко Црвенковски со сесрдна помош на американската амбасада на Кале, а сетики го виѓавам близнакот му во Киев, Зеленски-Левински. Галиба од една клетка ги размножуваат па не може нормален човек да ги разликува.Сум рекла повеќе пати дека ЦИА работи по една вонвременска и просторна универзална ,,бурда,, кројка. Ваквиве моделчиња се дел од еден ист експеримент, само што Црпко е поавангарден. Тој прв по нарачка го смени името на државата, му го одзеде идентитетот, историјата, културата, традицијата на мнозинскиот македонски народ со цел целосно да го обезличи и така да го избрише од листата на живи народи. Се нарекува тоа автогеноцид по нарачка на фашизмот.
Сега по тој пат оди и Украина со лидерот Зеленски кого при средбата со својот покровител и сопственик Џо Бајден американските медиуми го прекрстија во Левински асоцирајќи на Моника
Левински љубовницата на Бил Клинтон а Овалната соба ја преименуваа во Орална занимална за
часкање и склобучкање на американскиот тековен император со неговите играчки. Кога ги слушате
Заев и Зеленски како тресат глупости, сфаќате дека обајцата се кретеноиди. Исто како и нивниот газда.
Да биде се погротескно, главните американски медиуми оваа недела оркестрирано и за првпат
јавно ја именуваа Америка не како светски лидер на демократијата за каква се продаваше, ами оп, преку ноќ стана ИМПЕРИЈА. Видиш ти како цела планета преку ноќ дозна дека САД имаат всушност
ИМПЕРАТОР а не демократски избран претседател.
И уште ти пукнува пред очи шокантната вистина дека Империјата фактички нема устав оти
постојниот е на друга држава која е република. Бре, мајката, па оваа Америка да ти биде исто што и
направијата на Црпко Заев. И како што редовно бива со секоја фашистичка глобална деген
пандемија, последната журка ја организира сенекој штрапан Калигула. Овојпат им се падна на Џо
Бајден, Борис Џонсон и несреќникон од НАТО Столтенберг со кофички да собираат школки на
морското крајбрежје со цел да вшетаат во ,,демократските,, им парламенти и да прогласат
триумф над ,,дивјаците,, и ,,варварите,, од остатокот од планетата. Овој колегава киевски на Црпко од северно Муртино, реши да го следи светлиот пример на муртинецов и најави промена на името на
Украина во УКРУС или алтернативно да се прогласи за Русија 1 како што Словенците го присвоија ,,ајварот,, а ПОА за малку не ја ќари Охридска архиепископија, додека Бугарија ја доби како бесплатен подарок Македонија, а Грција го лапна цело античко минато.

Укрусиве на Левински се макљаат деновиве како вистински прогресивни фашистички западњаци во нивната РАДА за да си најдат ГМО идентитет. Си измислија новопрајски јазик, создадоа господ да чува ново писмо (со букви пола латиница а пола кирилица, со точки и цртички како додаток). Излезе работава, по толку експерименти во менгелеевските лаборатории, на толку дрндање на мозоците, човециве веќе не знаат ни кои се ни што се, а па ни чуму се воопшто. Знаат само дека да ти биле космичка велесила. Исто како што се случува сега во окупирана Македонија. Има нелегална инсталирана власт која пафта во безвоздушен простор Постои самипрогласена власт без изворен легитимитет, заседната во институции на друга држава која се вика Република Македонија и во која носител на суверенитетот е македонскиот народ.

Власта нема ни свој народ ни свои институции.Во узурпираните работат главно соросоидно цијашки бројлери. Во ваква склепана прчија опозиција нормално нема. Се е фатено во стоп кадар. Демек, замрзнати сме иако во космичкиот простор, времето непрекинато си тече.

Просто е фрапантно дека навидум живи луѓе не виѓаваат со какви квантни скокови светот се смени
за само еден месец. Не остана камен на камен и од неолибералната варијанта на Западната римска
империја. Црни денови допрва и престојат на Европската унија. А на НАТО веќе му се објавуваат
,,читуљи,, со најава на дата за извршување на закопот на умрениот. Клиентелава од Балканов
заглави во фашистичкиот неолиберален меур па неоти може да разбере што се случи во светов.Па
реков не е на одмет да кажам за да остане запишано: Косово го заврши својот пат да стане држава.Нема да биде. Проектот голема Албанија рокна. Бугарија и Ромнија станаа американски воени бази наместо да се качат на брзиот потентен и просперитетен евроазиски воз. Италија, Унгарија, Австрија си извадија карти исто како и Исланд. Франција и Германија ќе си го изборат својот пат за просперитет.

Словачија и Чешка ќе се потат троа за да се дистанцираат од дегенерирариот колективен
запад. Полска ќе тапка во место инфериорно сонувајќи за Наполеон и фиксирана на омразата кон
Русија како што Грција е проколната да ја мрази Македонија заради Александар и Филип Македонски. Словенија и Хрватска буквално незнаат кој пат да го фатат, оставени вака на суво и
без вашингтонски насоки. Македонија има чаре, ама нема политичка сила која да го препознае и зграпчи мигот. Земјата е геополитичка и геостратешка раскрсница. Историски фикс. Треба само да ја активира политиката на ЕКВИДИСТАНЦА.

На Македонија не и треба членство во НАТО или во ваква никаква Европска унија. И требаат
далекувиди здраворазумски индивидуи кои имаат интегритет, чест, познаваат лична одговорност и ја поштуваат својата држава како што го уважуваат и својот народ од кој се дел. Да не заборавиме дека најумниот и најдалекувид македонски политичар Киро Глигоров за малку не беше ликвидиран зашто беше единствена пречка Македонија да заврши токму вака – како пропадната држава и некаква недефинирана територија во која ја претвори токму Брисел во 1998 година.

Да резимирам: Бранко Црвенковски изведе гангстерска приватизација по американскиот модел
на ,,првобитна акумулација,,приватизирајќи гоопштествениот капитал и така го опљачка македонскиот народ кој стана измеќар во својата држава или гурбетџија на три континенти. Тој ем си тера богат живот, ем си зема апанажа за тоа што ја сјеба Македонија, ем глава ич не го боли што ја претвори земјава во цијашка вукоебина. Љупчо Георгиевски со помош на Циле ,,Национале,, стана
средно богат бизнисмен. Заедно го признаа Тајван за држава за што добија 1 милјарда долари кои ги стопија меѓу себе, а за возврат го испудија УНПРЕДЕП кој преку НР Кина ја чуваше македонската северозападна граница која Србија одбиваше да ја признае за меѓудржавна.

Како резултат на тоа, Македонија доживеа миграциско изрежирано стампедо во 1999 година кога безмалку цело Косово се претовари во Македонија.
Операцијата ја водеа двајца ноторни цијаши Вилјем Вокер и Питер Феит, плус обсеовецот Роберт
Фровик, командувани од тврдината на Кале. И секако, да не ја заборавам Си Ен-Ен со Кристијана
Аманпур и приправникот Метју Ченс. Патем, момчево кое своевремено на македонските журналисти им даваше дневници од 100 долари за да глумат авганистанци –туристички водичи и преведувачи, во меѓувреме напредуваше во ранговите како алатка на ЦИА па стигна до таму да
биде ,,новинар,, кој известува од Русија. Но изгледа кариерата ќе ја заврши како Чомовски сениор кој ја имаше таа чест ритуално да го изгасне светлото во славната А1. Имено, на овој Ченс му припадна честа да му прати свилен гајтан и црно писмо на несреќниов киевски трансџендер пушач
ВладоЗеленски –Моника Левински во кое му се соопштува дека одиграл свое. ,,Новинаров,, на Си Ен Ен ,,ничим изазван,, ја пљопсна аферата во која Зеленски и неговите специјални служби, по налог на
ЦИА а во изведба на американската амбасада во Киев и нејзини службеници со дипломатски
имунитет како Џемс Кобин и Томас Објорн спремиле специјална операција со учество на 33
руски државјани вработени како легионери во приватна компанија за обезбедување (познати како
вагнеријанци), односно платеници во фингирани и хибридни војни, револуции, преврати и сл.

Дечкиве кои биле лажно ангажирани за работа во Венецуела всушност требало да завршат во Украина за да служат како доказ дека Русија со платеници го брани Донбас, Но есапов направен дома испаднал ептен наопаку.Фингерајкава да ти биде со вградена фабричка маана. Платенициве биле задржани во Белорусија. Целава брука се криела една година за да експлодира гласно само неколку дена откако во Киев се врати Зеленски. И тоа преку Си Ен Ен !?
Грингосите сега, освен со резилот со Авганистан, ќе се занимаваат и со УК-РУС КАША-ПОПАРАТА во
која колку што разбрав, значајна епизодна роља игра извесен Коља ,,котлет,, човек од доверба на
црпката Зеленски и еквивалент на алатката Верушевски во вилаетот на Црпко од Муртино.
Лафот ми е дека галиба ни газдите во тврдината на Кале не спијат раат. Цел свет им се руга, им мерачи и ужива како ,,глупите и загулени,, Талибани за објава на својата влада го избраа токму денот кога рокнаа кулите близначки во Њу Јорк. На онолкава самобендисаност, самодоволност, нааканост и ароганција космичката правда возвраќа со сеизмички удар кој го смени светот од корен.
Вака раздрндана, со насадена пета колона во државните институции, Македонија ја дочека УЧК
–ОНА активно помагана од НАТО, од Вашингтон и колективниот Брисел. Откако терористичките
нагазни мини преку гангстерскиот конструкт донесен во Охрид под име ,,рамковен договор,, беа
внесени во нелегалниот нов Устав, Македонија фактички престана да постои како држава а се
побрзо одеше кон тоа да стане безимена вукоебина.
За кратко, во времето на Никола Груевски почна земјата да покажува знаци на оживување, но тоа не
го сметаше за добар знак ни Вашингтон ни неговите лакеи во Брисел. Затоа ни стегнаа куртон
револуција во изведба на соросови ГМО бројлери и останато човечко ѓубре напикано во политиката, во медиумите, во школството, цивилниот сектор, судството,одбраната и полицијата. Денес сме
повторно на почеток. Сака одново од темел да ја градиме државата Македонија која претците со
своите страданија и животи ни ја оставија во наследство, а непрокопсани ништавила маскирани
како луѓе, ни ја разграбија и ја уништија до темел.
И оваа фашистичка пандемија рокна. Доживеавме ете да го видиме болното раѓање на новиот
мултиполарен свет и се надевам да учествуваме активно во епохалното светско генерално чистење
со уништување на последнава фашистичка варијанта на злосторници против човештвото.
Еден факт е неспорен. Сонцето изгрева на исток, а заоѓа на запад. И од тоа нема бегање.Така вели и
македонската државна химна. Во дивоградбата на Црпко Заев, Рада натодајка и остала либерал фашистичка дебилна шикишаана одеднаш стана многу загушливо.

Слушам ни Вашингтон а ни Брисел не им даваат пусулчиња за зелени картони, документи за одобрен азил, резервни државјанства и други џиџи-миџи за кидавелка.Нашиве не се од рангот на Ашраф Гани. За нашиве тутурутки нема специјални летови, бегство со американски хеликоптери и слични ствари. Гарант има меѓународни потерници од интерпол и европол и слични организации за лов на крупни криминалци.
Се чека само старт на сезоната за лов на крупна
дивеч. Нека му ја мисли петата колона.

М. Велиновска

 

Колумната е авторски текст за Слободен Свет и не е дозволено целосно превземање на текстот осв ен дел со задолжителен хипер линк до оригиналот.

Related posts

Leave a Comment